Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Óvodai munka, és a terhesség?

Figyelt kérdés

itthon végezhető munkát dolgoztam, ezért el végeztem egy óvodai dajka tanfolyamot, illetve a férjemmel eljutottunk odaáig, hogy szeretnénk már kisbabát. Ennek már 7. hónapja.

A dajka szakmám meg lett, baba eddig nem fogant meg, ezért jelentkeztem jó pár óvodába, dajka, munkára, hiszen nem akarok itthon ülni, és várni hogy teherbe essek, illetve ha van is félretett pénzünk, szeretnénk gyűjtögetni. Eleinte semmi pozitív visszajelzés nem volt a jelentkezéseimre.

Viszont ez az a hónap, amikor a legjobban úgy érzem hogy összejöhetett a baba. Most először figyeltünk az ovulációmra, és akkor is együtt voltunk, ez után egy hétre rá erős mell fájdalomra ébredtem fel az éjszaka közepén, és 1-2 napig nagyon szurkált a hasam. Most vasárnapra, (20.-ára) nem várom.

tudom hogy még nagyooon nagyon korai, de mivel a fura hasszurkálás megmaradt, illetve fáradékony vagyok, fejem folyamatosan fáj, tegnap reggel kíváncsiságból csináltam egy terhességi tesztet... nem számítottam semmire, hiszen tudom hogy egy héttel menstruáció előtt még nagyon korai.

Először nem is láttam semmit a teszten, de ha kicsit hunyorítok, akkor van ott egy kis csík ( sajnos nagyon halvány, képen nem is látszik)

Férjem is látja, de csak mikor megmutattam neki,pontosan hol látom én.

Úgy voltunk vele, megvárjuk a vasárnapot, és ha reggelre nem jön meg, egyből tesztelek.

Közbe jött az a dolog,hogy egy ismert óvodából kerestek fel ( hol pár hetet már eltöltöttem,szóval ismerem az embereket, szokásokat) hogy van lehetőségem egy nagyon jó , bejelentett,8órás munkára. Március 1.-én kezdhetnék.

viszont a héten meg kéne mondanom, hogy biztosra szeretném-e,mert ha nem, akkor kell keresni más embert...

Én pedig most nagyon össze vagyok zavarodva. Szeretnék dolgozni, viszont terhesen nem biztos. Egy óvónő ismerősöm mikor teherbe esett, azt mondta, azonnal ott kell hagyni az ovit, hiszen ott a gyerekek betegek,minden nap (főleg ilyen esős, hideg időben) egy-két gyerek beteg amit könnyen el is kaphatunk, ezért nem szerencsés állapotosan dolgozni.

Viszont hogy mondjak biztosat most? Ha esetleg tényleg kimutatja a terhességi teszt a babát, az még akkor se 100%, én inkább azt mondanám, csak akkor hiszem el, ha orvos is látja...

Nem akarok úgy járni,hogy lemondok egy szuper munkát,mert van egy pozitív tesztem,mikor pedig elmegyek orvoshoz, ő közli, hogy mégse vagyok terhes, vagy méhen kívüli, vagy akármi. Akkor pedig munka nélkül maradok :(

Párom rábeszélt, hogy ma reggel is teszteljek,mert ha ezen is látszik valami,akkor legalább tudjuk, hogy van itt valami, csak még nagyon halvány ilyen korán,viszont legalább kizárhatjuk azt, hogy a tegnapi teszt hibás, szellem csíkos.

Ma reggel is teszteltem, a csík nem erősebb, ott van, ha nagyon nézzük, halványan.

Mit tennétek a helyembe? Tudom, nagyon korai még tesztelni, vasárnapig nem is fogok most. Csak nem tudom mit mondjak erre az állásajánlatra :(

2015. febr. 17. 08:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%
Mi lenne, ha elfogadnad az allast, es amikor az orvos megallapitja a terhesseget, akkor döntenel? Megbeszelned az orvossal is, hogy mit javasol. En ezt tennem.
2015. febr. 17. 08:39
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem fogadd el. Ha terhes vagy, akkor meg eljössz, vagy alá sem írod. 10-12. hétig sajnos bármi lehet, mondjuk azt is vedd figyelembe, hogy az ovodai munka nem annyira biztonságos terhesen a gyerekbetegségek miatt. Akiket én ismerek ovónők, mind eljött 2-3 hónap között táppénzre ilyen olyan járványok miatt.
2015. febr. 17. 08:41
 3/16 A kérdező kommentje:

gondolkozok én is valami ilyesmin.

Csak attól élek, hogy reggel 6-ra kéne járnom dolgozni, és ha tényleg terhes lennék, szerintem nem bírnák ilyen korán dolgozni menni, bár tudom , nem mindenkinél van ez a reggeli rosszul lét, csak próbálok mindenre gondolni

2015. febr. 17. 08:42
 4/16 anonim ***** válasza:

Ragaszkodj a próbaidöhöz, és fogadd el az állást. Ha terhes vagy akkor ott hagyod. Biztosan sok sok ember van aki éppen dajka akar lenni.

Az óvodai munka egyébként tényleg nem igazán terhes munka. Èn külföldön élek, itt rögtön munka tilalom jár a terheseknek. Addig is ha elkezded akkor mossál kezet mindig, föleg a ha wc-n segítesz nekik, aztán mielött ennél valamit. Kézmosással a betegségek 80%-t megtudod elözni.

2015. febr. 17. 08:45
 5/16 A kérdező kommentje:

igen, ezektől a "betegségektől" félek én is... van olyan betegség, ami kimondottan a magzatra káros pl.

tudom hogy a 12.-hétig bármi történhet, sajnos az egyik rokonom is most vetélt el, 12 hetesen :(

De az se biztos hogy jó, ha itthon ülök az elejétől kezdve.

nemtudom:( van egy másik szakmám, szakács, de a vendéglátásban dolgozás se túl terhes-barát sajnos

2015. febr. 17. 08:45
 6/16 anonim ***** válasza:

Őszintén, én elfogadnám.

Én is emberek között dolgozom, de ha terhes leszek, dolgozok, amíg bírok.

2015. febr. 17. 08:47
 7/16 A kérdező kommentje:

azért az más, hogy emberek között, vagy kicsi gyerekek között. De imádok velük lenni, csak tudom, 2 hetet kellett gyakorlaton lennem a tanfolyam miatt ( ebben az oviba voltam) első hét után már fájt a torkom, hőemelkedésem volt,mert volt 1-2 náthás gyerkőc. aki másnap már nem is jött,mert betegek lettek, de én elkaptam tőlük.

Pedig szedek vitaminokat, fél évente szoktam egyszer beteg lenni

2015. febr. 17. 08:50
 8/16 anonim ***** válasza:

Én ha pozitívat tesztelnék már nem fogadnám el az állást.

A dajka munka nehéz is várandósan ( ágyakat ki-be pakolni minden nap, felmosni, takarítani, edényeket hordani, gyerekeket emelgetni stb.) és 20-25 ember közt valóban bármikor elkaphatsz valami fertőzést ami most nem lenne ideális.

Ráadásul nem tudhatod, hogy fogod viselni ezt az állapotot.

Lehet, hogy azon szerencsések közt leszel, aki nem érez semmit, de valószínű, hogy pont az első 3-4 hónapban gyenge leszel állandó hányingerrel, hányással küszködve.

Márpedig egy óvodában, gyerekek közt bizony vannak szagok, nemcsak az ebéd szaga, hanem, ha bekakál, bepisil egy gyerek, azt is a dajka dolga rendbe tenni.

Én pl. az első 3 hónapban arra is alig bírtam magam rávenni, hogy a kutyát levigyem sétálni 20 percre, nemhogy dolgozni menni 8 órában.

Igaz, én gyógymasszőr vagyok az még megterhelőbb, de abban az állapotban a hányingertől szinte semmit nem voltam képes megcsinálni, főzni is a párom főzött az elején, mert nem bírtam a szagokat.

2015. febr. 17. 09:22
 9/16 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Beteg emberek közt vagyok, eü-ben dolgozom. Itt is vannak gyerekek is.
2015. febr. 17. 09:24
 10/16 anonim ***** válasza:
elfogadnám. Nem tudsz még semmi biztosat, ezért felesleges visszautasítani egy állást. Gondold majd át, hogy hogyan tovább, ha a doki is biztosan állítja a babát.
2015. febr. 17. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!