Fizikailag milyen érzés terhesnek lenni?
Az elején nagyon változó, van akinél rosszullétek, vérnyomásingadozás, szédülés jelentkezik, van akinél egyik sem.
Ahogy nő a hasban a súly, úgy terhelődnek az izmok, csontozat. A végefelé tulajdonképpen olyan, mintha bevarrtak volna a hasadba egy medicinlabdát, ami húz előre. Közben a hasfalhoz/rekeszizomhoz/hasüreg széléhez préseli a belső szerveket.
Az elején még konkrétan a babát nem érzed hogy ott van, hiszen nagyon pici, pár mm, utána pár cm. Akkor inkább a rosszullétek, émelygés, szurkáló érzés a hasban, és állandó pisilési inger a jellemző.
Aztán elkezded érezni, hogy mocorog a baba, először csak kis bizsergésként, aztán szívdobbanás szerűen, aztán egyre konkrétabban érzed a mozgását. És nem, nem olyan a végén, mint amikor teleeszed magad és majd ki pukkadsz :D. Nekem legalábbis nem olyan volt. :)
Olyankor már minden mozdulatát érzed szinte a babádnak, mert már nagy, hol a gyomrodat nyomja, hol a bordádat, hol más belső szervedet, és persze a hólyagodat állandóan :D.. És nem könnyű már "cipelni" a súlyát.
Mindezzel együtt fantasztikus érzés, hogy ott fejlődik bent egy pici élet.
Mintha lenyeltél volna egy dinnyét.
Egészben.
Nekem rossz érzés volt.
Nagyon akartuk már a babát, de az elsö perctöl kezdve terhes volt. Elsö trimeszterben vérezgettem, így már gyorsan az elején sokmindent nem csinálhattam. Aztán sok sok rosszullét volt, amit megint csak nehezen viseltem.
Második trimeszterben már nehezebben mozogtam, és jött egy állandó görcs, ami megintmindentmegnehezített. Az utolsó trimeszterben meg már alig tudtam menni...
Mindenben a férjemre voltam szorulva.
A szülés viszont nekem nagyon könnyü volt mindkét lányomnál, 3 óra alatt megvoltak az elsö fájástól számítva, és utánna is alig fájt.
Szóval mindenkinek más érzés a terhesséh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!