A hőgörbém alapján mikor volt az ovulációm?
Hosszú, átlagosan 35 napos ciklusaim vannak. Már van egy gyermekem. A férjemmel csak hétvégente tudunk együtt lenni, mert külföldön dolgozik.
A ciklus alatt két alkalommal esett le a hőm, egyszer a 10., majd a 29. napon.
A másodiknál ovulációs fájdalmat is éreztem, amit eddig sosem, és nagyon sok, bő tojásfehérjés nyák kísérte. Szerencsére együtt is tudtunk lenni aznap pont a férjemmel. A hőm is szépen emelkedik ezután.
Viszont a 23. napon pozitív lett az LH tesztem, de akkor sem a hő, sem fájdalom nem jelezte a peteérést. Lehet nem volt elég erős a második csík, de én egyformának láttam.
1. Melyik lehet az igazi ovulációm?
2. Vagy esélyes, hogy kétszer volt peteérésem a hónapban?
3. Az együttlétek alapján lehetséges a teherbeesés?
4. Ha az utolsó ovu az igazi, akkor a menzeszem el fog tolódni, vagy számoljam a 35. nap környékére ugyanúgy?
5. Ha elmaradna a menzeszem, mikor érdemes tesztelnem?
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
(Elsőre egyből babás lettem, most viszont már 8 hónapja próbálkozunk, és elkezdtem hőmérőzni/figyelni a testem jelzéseit, hogy be tudjuk tájolni a peteérést a ritka együttlétek mellett, hátha így sikerül.)
A hőgörbém:
Szia!
Még nem voltam hormonvizsgálaton, a nődokim azt mondta, hogy első lépésként mérjem a hőmet, és kb. 4 ciklus után menjek vissza hozzá, ha addig nem lennék babás, és megnézi, majd ha szükséges, akkor elküld vizsgálatokra.
Még az előző havit tudom mutatni, mert előtte nincs teljes hónap:
De alapból a bő tojásfehérjés folyás nem lehet jele a peteérésnek, meg a hasszurkálás, apró görcsös fájdalom?
A hőmet sajnos nem pontosan ugyanabban az időpontban tudtam mérni, mert a lánykám mindig máskor ébred, így én is vele. De nagyjából benne van az 1 órás időintervallumban. Lehet ez is befolyásoló tényező lehet a hőm értékelésénél. Ezért bízom még a hőleesés mellett az egyéb tünetekben is. :)
Az előző görbéd sokkal jobban hajaz peteérésre bár szerintem jóval később mint behúzta a 27. ciklus napon.
Hiába van nyákod meg tünetek az sajnos nem jelenti hogy volt is ovud csak azt hogy a szervezeted próbálkozik, de az előző havidhoz képest biztos nem volt még ovud ebben a hónapban. Én sem tudtam mindig ugyanabban az időben mérni volt hogy 6kor volt hogy 8kor de 4-5 tized fokkal mindig a cover line fölött volt akkor is.
Igen, talán majd most fog megemelkedni jobban, és még ebben a 29. napiban bízom nagyon.
És az mit jelent, ha a luterális fázis rövid?
Köszönöm szépen a segítséget!
Lehet, hogy ez alapból egy hosszabb ciklus lenne, volt már, hogy 41 napra jött meg..akkor talán a luterális szakasz se olyan vészesen rövid. De majd lassan kiderül..
A remény hal meg utoljára.. :) Hátha a hőm is most jobban megemelkedik és fent marad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!