Hő emelkedés-leesés peteérés után. Hogy is van ez?
Önmagában a 36,5 nekünk, válaszadóknak, semmit nem jelent. Tudnunk kellene, hogy mennyi az alaphőd. Nem mindegy, hogy pl. 36,0 vagy 36,5.
Peteéréskor (mikor kiszabadul a tüszőből) leesik a hő (bár ez nem törvényszerű. Ekkor megindul a progeszterontermelés, aminek hatására általában másnapra (de maximum 3 napon belül) felszökik legalább 4 tizedet.
2-3 nap múlva 1-2 napra még visszaeshet (ez sem törvényszerű9, mert olyankor 1-2 napra megemelkedik az ösztrogénszint.
A hő menses előtti nap vagy a menses 1. esetleg 2. napján esik le, ha nincs baba.
Értem. Akkor holnap is megnézem meg szombaton is.
Kiváncsi vagyok mennyi az alaphőm, mostantól mérem majd minden reggel.
Csak azért írtam le hogy 36,5 mert többnyire azt láttam a diagramokon, hogy peteérés után 36,8-36,9 körül voltak az értékei másoknak.
És akkor mondjuk, ha nekem 36,1 körül van az alaphőm, és terhes leszek, akkor is 37-ig fel fog menni, vagy a lényeg csak annyi,hogy az alaphőtől 4-5 tized fokkal magasabb legyen?
Mert mintha olvastam volna valahol,hogy 37 alatt nem szokott babát jelezni a görbe...
Nincs semmilyen pajzsmirigy problémám, 3 hónapja voltam vérvételen,ahol azt is megnézték.
Az alaphődhöz képest kell bizonyos tizedet emelkednie.
Nekem már van egy gyerekem de még soha nem ment 37 fölé a hőm.
Jól írja az utolsó. A saját alaphődhöz kell viszonyítani. Nekem 36,4 volt az alaphőm, és ovu után 36,8 lett, majd a mensi előtti naptól 37 és 37,1.
De ha valakinek alacsony, pl. 36,0, akkor neki elég ha 36,4 vagy 36,5 lesz ovu után, teherbe eséskor pedig 36,8 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!