PCO-s kérdés! Teherbeesés lehetséges így?
Tegnap tudomásomra adta a dokim,hogy PCO-m van,de nincs Ir-em.
És én most nem értem,hogy a PCOS és a PCO között mi a különbség!
A dokim nem adott semmi gyógyszert,de felírta hogy igyak palástfű teát,cickafark teát,és barátcserjét,vagy kapszulát vagy teát.
Ch diéta és mozgás,ami fontos.
Azt tudom hogy mit jelentenek,de kilehet ebből jönni(nem úgy mint egy betegségből,elmúlik-e)vagy ez örökre megmarad?
Örökre megmarad, nem fog elmúlni, csak tünetmentessé tehető. PCOS nincs IR nélkül, főleg, hogy CH diétát javasolt a doki is.
A PCO policisztás ováriumot jelent, S-sel a végén meg még ott van a "szindróma" szó is.
Nincs IR-em,a dokik is megmondták,de azért kaptam a diétát,hogy megnézzék így talán jobb lesz.
Hogy lehet tünet mentessé tenni?
A ciszták mindig visszajönnek?
Csak PCO-m van,semmi S a végén.
Ha cisztás a petefészked, az azt jelenti, hogy nem érnek meg a tüszők, nem következik be tüszőrepedés, elmarad az ovu. Ennek a hátterében valamilyen hormonális probléma áll - leginkább inzulinrezisztancia. A lényeg, hogy az okot kell megkeresni, azt kezelni és akkor valószínűleg működni fog a peteérés is, ezt értem tünetmentesség alatt. Ha inzulin, a baj, akkor az inzulint, ha pajzsmirigy, akkor azt, ha prolaktin, akkor azt és így tovább.
Alapos (!) endokrin kivizsgálásra van szükség, részletes, mindenre kiterjedő hormonvizsgálattal, kiemelt figyelemmel az inzulinterhelésre és annak értékeire. Amíg nem volt inzulinterhelésed, senki nem állíthatja, hogy nem ez a baj. Csak azért mondom, mert a PCO mögött tipikusan inzulinrezisztancia áll, ha nem állna föl ennek a gyanúja, akkor a dokik se biztatnának tipikusan IR-es életmódra (CH diéta, mozgás), hanem kezelnék a pajzsmirigyedet, a tesztoszteronodat, a prolaktinodat, vagy akármidet, ami megzavarja a peteérést.
Ne hagyd magad lerázni, ragaszkodj az alapos kivizsgáláshoz! Ha alapvető baj van a peteéréssel, akkor a teák, kapszulák önmagában kevesek, hidd el, tapasztalatból mondom!
16:03
Nálam kiderült hogy pco-m van,de megnéztek mindent,és az IR-emmel semmi gond nem volt.
Normális volt,Azt elfelejtettem ide írni,hogy én kérdtem még a ch diétát+mozgást.
Most fogom elkezdeni a teákat inni,mozgok többet is mint amit előírtak,diétát már elkezdtem.
Gratulálok neked a babócához,és mi lett a tüszőiddel?
Érzel fájdalmat?A menzeszed normális lett?
Nekem nem hullik a hajam,nem zsíros pattanásos a bőröm,nincs túlsúlyom,egyedül annyi hogy rendszertelen,de most nemnagyon szednék gyógyszereket,ami még jobban felborítja az egész hormonháztartásomat.
Kipróbálom a tea csoda erejét....Remélem segít.
Köszönöm szépen a bíztatást!
Reméljük hogy tényleg sikerülni fog,igen diétát csinálom,mozgok sokat,annyi hogy nem szedek semmi gyógyszert.
A policisztás ovarium és a policisztás ovarium szindróma nem ugyanaz.
Az előbbi annyit jelent, hogy sok, apró, éretlen tüsző van a petefészkedben. Ez gyakori tünete a PCOS-nak, azonban előfordulhat egészséges nőknél is, ill. van olyan PCOS-es is, akinek nem PCO-s a petefészke.
Es mi a kulonbsege a kettonek?
PCO enyhebb mint a PCOS?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!