Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor jöhet a következő?

Mikor jöhet a következő?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi,hogy az első gyerek után,mennyi időnek kell eltelnie,hogy újra teherbe eshessek?a doki 6 hetes vizsgálatnál azt mondta,hogy a következő baba 2-5 éven belül ajánlott.mondjuk ha az én kisbabám most 7 hónapos,és szeretnénk már másik babát,akkor még most túl korai?esetleg vmi baj lenne a terhességgel,ha ilyen hamar jönne a következő?
2015. jan. 11. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Az első 6 hetet érdemes kivárni. Utána rád van bízva.

Sokaknak van 1-1,5 év a 2 gyerek között.

2015. jan. 11. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem 14 honap van a lanyok kozott, ugyhogy hajra!
2015. jan. 11. 14:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha a doki minimum 2 évet javasolt, akkor ne hallgass azokra, akik itt hajráznak. A dokinak nyilván jó oka volt 2-5 évet mondani. Ő ismeri a méhed, gátad, a tested állapotát, ő ott volt a szülésnél, látta, mi hogyan, mennyire roncsolódott. Rá hallgass!
2015. jan. 11. 15:04
 4/6 Misszabza ***** válasza:

Természetes szülés után 1,5 évnek kell közttudottan eltelnie mert ekkora tudnak a nemiszervek is teljes mértékben regenerálódni !

Császárnál azthiszem 2 évnek kell eltelnie a heg miatt.

Baj az mindig lehet, akkor is ha előtte egészséges babád született, de beteg baba után is születhet egészséges soha nem tudhatod, és kiszámítani sem lehet. Akkor válalljátok be amikor késznek érzitek rá magatokat. Ha volt bármi komplikáció terhesség vagy a szülsénél akkor mindenképpen várjatok! TeherbeESÉS előtt 3 hónappal kezdjél el szedni külön folsavat , és terhes vitaminokat hogy feltöltsd a szervezeted!!!

Javaslom hogy mielőbb újabb baba gyártásba fognátok , tapasztald meg mi az a dackorszak ami 1- 1,5 évesen kezdődik! Akár magatoknál, akár ismerős gyerekénél, és amit látsz azt szorozd be a duplájával... és képzeld el amikor egy orbitális hiszti alkalmával a földhöz vágja magát a bolt közepén valamiért, csak őgy mert neki nem tetszik valami épp(és nem azért mert nem kap meg valamit), és minden szem rádirányul sőt még rosszallóan is fognak nézni miatta, csak mert megpróbálod nevelni a gyereked.

Én is rohadtul vágytam egy második babára már akkor mikor kb 3-4 hónapos volt a kislányom, de amióta elkezdődött a dackorszak (jelenleg 14 hós), megmondtam apának hogy most várunk még kb 1 évet mig megtanulom a lányomat kezelni ebben az időszakban....csak rá akarok koncentrálni, mert ez az első 3 év a legfontosabb minden most alakul ki a személyiség, önbizalom , a fejlődése, agya egyszóval minden ami a felnőttkorhoz szükséges az első 3 évben megy végbe. Rettenetes mód igénylik ekkor a foglalkozást, babusgatást, és a nevelésen kívül a figyelmet !!!

Ha most nem tanul meg dolgokat akkor az később kihat az életére, rengeteget olvastam a dackorszakról, és ezért sem válallok be most még 1 babát! Nehéz lesz a kettővel együtt ha beválalljátok!

Ki akarom élvezni az első 3 évet csak vele, utána úgyis oviba megy, kevesebbet lesz velem, na akkor jöhet a tesó, igy rá is több figyelem jut, és vele is csak kettesben tudok lenni úgymond!

Mindezt úgy írtam hogy én már 4 hós kora óta vágyom egy kistesóra,kis korkülönbséget szeretnénk (még most is ) de gondolkoztam és nem szeretnék kikészülni, mert a babának egy kiegyensúlyozott boldog anyuka kell és nem egy idegroncs. De ígyis lesz köztük 3 év, és igyis együtt nőnek fel, de legalább egyikük sem szenved hiányt semmiben és ezt fontosnak tartom!

Ui: nekem pl a szülés után a sok hormonváltozás betett a pajzsmirigyemnek(alulműködést csinált) és most amiatt ha akarnék se tudnák babát vállalni mig be nem állitják a normálisra a működését, mert nem tud megfoganni(sokan ezért is mennek el megnézetni, mert csak azt veszik észre hogy nem tudnak újra teherbe esni), és rajtam kívül még sok nő szenved ettől, ezért MINDENFÉLEKÉPPEN még újabb baba előtt nézesd meg a pajzsmirigyed hormonjait hogy hogy van !(háziorvostól kérhetsz beutalót rá), ha eltérés van , irány endokrinológia, és minél hamarabb kezelés alá venni, miután beállították újra lehet próbálkozni! Akinek kezeletlen pajzsmirigy betegsége van ,tehát nem szed rá gyógyszert vagy bármi és közbe teherbe esik (betegségtől fajtájától függ a ogantatás esélye), azzal rengeteget árt a magzatnak. de reméljük neked semmi ilyen bajod nincs, de jobb félni mint megijedni :)

Remélem hasznos voltam !

Üdv, 14 hós baba anyukája!

2015. jan. 11. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo! Volt valami problemad vagy van esetleg amiert ennyi idot mondott a doki?

En voltam aki hajrazott es szerintem ha nincs bajod es kis korkulonbseget szeretnel akkor nyugodtan vallald be!

Nekem egy 1 eves es egy 2 eves kislanyom van!

Van dackorszak igen de nagyon jol kezelem nem csapkodja magat a foldhoz de tudom vannak ilyen gyerekek is. A lenyeg, hogy tutti minden kornak megvan a maga nehezsege ugyhogy ha ezt veszed alapulnakkor jo sok idot varhatsz a ket baba kozott!

Az eleje nem konnyu de teljesen jol mukodik ha megvan a rendszer es 3 eves koruk utan sokkal konnyebb lesz arrol nem is beszelve, hogy milyen kotodes van a ket kislanyom kozott orom nezni😊

Szoval ha minden rendben volt a szulesnel akkor azt mondom ujra, hogy hajra!

( hozza teszem en mindket babat csaszarral szuletem es elek )

2015. jan. 12. 09:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.semmi gond nem volt sem a terhességem alatt,és szülni is simán szültem.a pajzsmirigyemmel van egy kis gondom,göbös.az értékek jók,és gyógyszert sem kell rá szednem.már kb. 4 éve van ez a problémám.ismerőseim között is vannak,akiknél kevés a két gyerek közötti korkülönbség,és nem panaszkodnak.persze minden gyerek más,és az is lehet,hogy majd nekem is hisztis lesz...stb.,de úgy gondolom minden problémát meg lehet oldani.
2015. jan. 12. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!