Honnan lehet tudni hogy terhes a barátnöm? (2-3 hete volt az aktus) milyen fájdalmak jelentkezhetnek?
Akkor kezdjetek aggódni, ha nem jön időre meg a mensije, pedig meg szokott (4-5 nap késés még nem gáz).
A mensije után és a következő mensi előtt 1 héttel elég kicsi a valószínűsége, a ciklusa közepén (az előző mensije után 2 héttel) elég könnyen teherbe eshetett, ha nem védekeztetek.
A terhesség legelső jelei általában az előző mensi után 6-7 héttel jelentkeznek - mellfeszülés, alhasi fájás (ahogy az előző írta: mintha meg akarna jönni), émelygés, gyakran kell pisilni.
Szerintem ha izgultok, vegyetek egy gyorstesztet (én 2 hete kb 400 ft-ért vettem) és egyből kiderül. Ezt is csak azután érdemes megcsinálni, miután már kb 1,5-2 hetet késik a havija, mert előtte akkor sem biztos, hogy kimutatja, ha tényleg terhes.
De ha jól számolom, egyenlőre nem kell aggódnotok. Általában attól is késik a mensi, ha nagyon izgul. Nekem volt, hogy 10 napot késett, mert féltem, pedig mindig pontos volt előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!