Mi a velemenyetek a femibion magzatvedo vitaminrol?
Erős a marketingje (mostanában az ijesztegetésre játszanak), de pont olyan, mint a versenytársaké.
Amúgy a folsavon kívül felesleges mást szednie egy változatosan táplálkozó nőnek.
Anno kikértem az orvosom véleményét is, ő is azt mondta, hogy ártani nem fog, de felesleges. Ha hiányom lenne valamiből, akkor az vérvételnél kiderül és célzottan pótolható.
A folsavon kívül egyébként minden más ott van az anyai szervezetben, a magzat pedig parazitaként működik biológiai szempontból, leszívja ezeket. Neki tápanyaghiánya nem lesz emiatt.
Anyám 1944-ben született zsidó anyától. Gondolhatod, hogy nemhogy vitamint nem szedett, de az óvóhelyen éhezte-rettegte végig a terhességét. Anyám már 70 éves, makkegészséges, a dereka fáj néha, ha sokat hajol.
Itt találsz összehasonlító táblázatot:
Ha megnézed a Femibion a többihez képest kevés összetevőt tartalmaz. Viszont rendkívül drága, kb. 3szorosa a többinek. Én Gravidát szedtem, ár-érték arányban nekem az volt a legmeggyőzőbb. Onnantól kezdve szedtem,h eldöntöttük,h próbálkozunk. Igaz szerencsére elsőre sikerült a baba.
1-es,
vajon a nagymamád szervezete se sínylette meg a vitaminok hiányát? Erősen kétlem.
A gyerek ahogy írtad, elveszi ami kell neki (már ha van miből), akkor is, ha az anyának nem marad elegendő. Ezért a mondás, hogy minden terhesség minimum egy fogat visz. Ez jellemző volt a régebbi idők anyukáira.
Egyébként azzal egyetértek, hogy az elején bőven elegendő a folsav, ráérsz akkor váltani másra, ha a kezedben a pozitív teszt, de akkor tényleg érdemes mivel, ha a terhességi rosszullét téged is megvisel, aligha tudsz majd olyan változatosan étkezni, mint a terhesség előtt.
Hogy melyik vitamint válaszd:
-nekem nem szimpatikusak azok a készítmények, melyek A vitamint is tartalmaznak, mivel a vitamin túladagolása fejlődési rendellenességet okoz.
-illetve azok sem, melyek egyszerre tartalmaznak magnéziumot és kalciumot, azért mert a két vitamint egyidőben nem érdemes bevenni, mert csökkentik egymás hatását. Min. 3 óra elteltével ajánlják szedni őket.
Nagymamám 85 évesen halt meg, a halálát megelőző fél évben volt beteg. Egy combcsonttörésből már nem épült fel.
Komolyabb betegsége nem volt addig, csak a szokásos időskori mozgásszervi dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!