Szerintetek "jól" szedem a magzatvédő vitaminokat? Vagy túlzás?
A Czeizel által tesztelt vitamin, az Elevit, már nem kapható. Helyette van Elevit plus, ami szintén aktív folsavat tartalmaz, ahogy a Femibion is.
A folsavval kapcsolatban: nálam kiderült, hogy Leiden mutációm van. Csak heterozigóta formában, a hematológusom mégis napi 10 mg folsavat írt fel. Erről tényleg orvossal kellene konzultálnod. De ha nincs hasonló porblémád, valóban elég a vitamin. Én egyébként a Femibiont és az Elevit plust szedem felváltva.
Szia!
Az első terhességemet nekem is meg kellett szakítani a 20. héten, mert élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenessége volt a babának. A terhesség előtt nem szedtem vitamint, mert nem terveztünk babát, de mikor megtudtam, hogy terhes vagyok Elevitet kezdtem szedni. Sajnos ennek ellenére mégis beteg lett. Majd pár év múlva védekezés mellett lettem terhes, így újra nem tudtam vitamint szedni a terhesség előtt, csak a pozitív teszttől. Újra az Elevitet választottam, és szerencsére egy teljesen egészséges kisfiam született. Most kistesót szeretnénk és hiába kezdtem el szedni már hónapokkal hamarabb a folsavat és az Elevitet mégis volt egy vetélésem és egy missed ab-om.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy elég ha bármelyik kismama vitamint szeded, nem kell mellé semmi más, csak pozitív gondolkodás. És jönni fog a teljesen egészséges kisbaba!
Minden jót Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!