Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek "jól" szedem a...

Szerintetek "jól" szedem a magzatvédő vitaminokat? Vagy túlzás?

Figyelt kérdés
Szóval nem részletezném, de az előző terhességemet meg kellett szakítani élettel össze egyeztethetetlen fejlődési rendellenesség miatt. Lelkileg nagyon megviselt és még nem teljesen érzem készen magamat egy új baba fogadására, de már most el szeretném kezdeni a vitaminok szedését. Előző kisbabámnál is szedtem gravidát a fogantatása előtt 3 hónappal, sajnos mégis nagyon beteg lett az okát nem tudták megmondani, esetleg vannak orvosok akik "találgatnak". Most 1 havi femibion 800-at szedtem be, majd sajna kb 1-2 hetet kihagytam (anyagi okok miatt), és jelenleg úgy tervezem hogy egyik nap femibion 800-at, másik nap pedig gravidát szednék plussz vettem folsavat (3mg)ill. elkezdtem még szedni c vitamint is.Gondolkodom még hogy vegyek-e omega 3 kapszulát. Szerintetek? Nem akarok túlzásba esni, de még egy ekkora szörnyű fájdalmat még véletlenül sem bírnék elviselni. Egyébként a védőnőt korábban kérdeztem azt mondta két magzatvédő vitamint lehet kombinálni, úgy hogy egyik nap az egyiket szedi az ember másik nap a másikat. És a többiről mi a véleményetek, tapasztalatotok?
2014. dec. 31. 16:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bőven elég napi egy kismamavitamin, nem kell mellé más.
2014. dec. 31. 20:56
 12/15 anonim ***** válasza:
.
2015. jan. 3. 13:09
 13/15 anonim ***** válasza:

A Czeizel által tesztelt vitamin, az Elevit, már nem kapható. Helyette van Elevit plus, ami szintén aktív folsavat tartalmaz, ahogy a Femibion is.

A folsavval kapcsolatban: nálam kiderült, hogy Leiden mutációm van. Csak heterozigóta formában, a hematológusom mégis napi 10 mg folsavat írt fel. Erről tényleg orvossal kellene konzultálnod. De ha nincs hasonló porblémád, valóban elég a vitamin. Én egyébként a Femibiont és az Elevit plust szedem felváltva.

2015. jan. 3. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első terhességemet nekem is meg kellett szakítani a 20. héten, mert élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenessége volt a babának. A terhesség előtt nem szedtem vitamint, mert nem terveztünk babát, de mikor megtudtam, hogy terhes vagyok Elevitet kezdtem szedni. Sajnos ennek ellenére mégis beteg lett. Majd pár év múlva védekezés mellett lettem terhes, így újra nem tudtam vitamint szedni a terhesség előtt, csak a pozitív teszttől. Újra az Elevitet választottam, és szerencsére egy teljesen egészséges kisfiam született. Most kistesót szeretnénk és hiába kezdtem el szedni már hónapokkal hamarabb a folsavat és az Elevitet mégis volt egy vetélésem és egy missed ab-om.

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy elég ha bármelyik kismama vitamint szeded, nem kell mellé semmi más, csak pozitív gondolkodás. És jönni fog a teljesen egészséges kisbaba!

Minden jót Neked!

2015. jan. 12. 20:50
 15/15 anonim ***** válasza:
2015. jan. 13. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!