Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abbahagytam a fog. Gátlót,...

Abbahagytam a fog. Gátlót, mert babát szeretnénk, de elkezdtem szőrösödni? Baj van?

Figyelt kérdés

2 év Nuvaring után abbahagytam, mert szeretnénk babát. Azóta egyszer megjött majd már 50 napja nem. Már nem védekezünk, csináltam több tesztet, terhes biztosan nem vagyok, de tudom, hogy gyógyszer után normális a kimaradás, rendeződés, így nem is pánikoltam. Ám minap ijesztő tünetet vettem észre. A kézfejemen a hüvelykujjam és a kisujjam irányába szőr nőtt, ami előtte sosem volt. Nem nagyon vastag, de egyértelmű, sötét. Egy kevés amellemen is van, de az talán nem több, mint máskor. Egyéb helyeken nem vettem észre, pl comb, has, vagy csak nem olyan feltűnő.

Szerintek ez lehet átmeneti hormonzavar a gyógyszer után? Lehet csak alacsony az ösztrogénszintem még(amiről olvastam, hogy okoz szőrösödést) és majd helyreáll? Nyilván már azon izgulok, hogy pcos, bár semmi más tünetem igazából és kb órákig bújtam a netet, de a kézfej szőrösödését kb senki sem említette.

A dokim még 2 hétig nem elérhető én meg persze izgulok, hogy hiába is próbálkoznánk bármikor valami nagy gond van. Ezért kérek tanácsot, hátha vannak fog.gátló utáni tapasztalataitok. Köszönöm!

2014. dec. 24. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
a fogamzásgátlók után 3 hónap múlva áll normálisba egy nő bonyolulthormonháztartása, érdemes ezt meg is várni a gyerekvállalással
2014. dec. 24. 23:16
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tudom, úgy konkrétan még nem próbálkoztunk, sőt inkább megszakítás azért volt, hogy majd akkor kezdjk el a "projektet" ha minden helyreállt. Ha meg addig becsúszik, akkor ugye nem baj. A dokim azt mondta akár fél év is lehet, mire helyreállnak a hormonjaim, szóval teljesen türelmesen állunk a dologhoz.

A fő aggodalmam, hogy ezt a szőrt valami olyasmi okozza, ami azonnal alapos kivizsgálást igényel vagy lehet a gyógyszer elhagyása miatti átmeneti utóhatás?

2014. dec. 24. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:
nem, ezt a szőrt még a felborult hormonháztartás okozza, még nem állt helyre.
2014. dec. 24. 23:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Tegnap a 47. napon megjött a mensim, de mintha mér a felkaromon is látnám, hogy több a szőrszál. Nagyon meg vagyok ijedve. Mindezt egy hét alatt!
2014. dec. 27. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem megijeszteni akarlak, de szerintem endikronológiára el kellene menned. Ez a szőrösödés nagyon nem hangzik jól. Látatlanban nem akarok diagnózist levonni, de keress rá erre: PCOS.

Viszont semmi pánik, míg orvosnál nem voltál, ne magyarázz be magadnak semmit!

(Mellesleg az én hormonháztartásomat úgy szétbarmolta a fogamzásgátló, hogy ihaj, de soha nem szőrösödtem, persze a tünetek mind más és más).

2014. dec. 27. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!