Pajzsmirigy alulműködése, teherbeesés?
ma 22:27
Nekem is elárulhatod a doki nevét.
A dokid idióta. Egy normális orvosnak tudnia kellene,hogy hiába van a határérték, mert a terhességhez 1 és 2 között kell lennie. Természetesen van olyan, akinek magasabb értéknél is összejött a baba, de az ritka. Neked még a sima határértéken is túl van picivel. Szóval szerintem keress fel egy endokrinológust.
Nekem nemrég jött meg az eredményem, de előtte mondta a dokim,hogy azt figyeljem,hogy tényleg 1-2 között van-e.
Pm alulműködésem van (jelenleg 6,9 TSH), mi is kisbabát szeretnénk. Felkerestem egy nőgyógyász-endokrinológust. (Letroxot írt fel ez levitte 8 hét alatt 11,9-ről 6,9-re a TSH-t) Ez a legjobb kombináció (nőgyógyász-endokrinológus) mivel ő nemcsak a hormonrészét orvosolja, hanem összefüggésében látja a hormonprobléma és a teherbeesés egymásra ható tényezőit. Arról tájékoztatott, hogy valóban nehezebb teherbe esni magas TSH-val. Továbbá ki kell vizsgáltatni, hogy autoimmun eredetű ez az probléma (antiTPO-t is kell nézetni vérből).
A határértékkel kapcsolatban: kisbabához 1-2 között kell lenni, mivel terhesen teljesen máshogy működik a hormonháztartás.Így nekünk babára vágyóknak a leleten szereplő értékhatár nem releváns. Sajnos mi 5 hónapja próbálkozunk sikertelenül.Lehet a magas TSH miatt,vagy lehet számos ok ami miatt nem jön össze.
Összejöhet így is a baba, de én mindenképpen elmennék először endokrinológushoz, hogy hozzák rendbe a hormonszintet és csak utána vágnék bele. Jobbak az esélyek és terhesen is könnyebb.
Nekem a terhesség elején derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, gondolom már előtte is volt. 5,73-as értékre azt mondta a háziorvos, hogy enyhén emelkedett, de azért beutalt a kórházba a pajzsmirigy ambulanciára. Oda viszont havonta kellett járnom, mert valamelyik értékemmel mindig volt valami gond, ami a babának se jó.
Csináltál tesztet? Nagyon szorítok. Kicsit engem is megijesztettek a válaszok, eygéb nőgyógyászati problémám is van, ami megnehezíti a teherbesést, azt nem is tudtam eddig, hogy lehet az 1.9-es TSH szintem is baj lehet. Mondtam az endokrinológusnak, hogy babát szeretnék, de egy szóval se mondta, hogy kéne szedjek valamit, pedig én szerettem volna, mert bár nem olyan magas a szintem, a tüneteket nagyon produkálom.
Szóval írd meg ha csináltál tesztet, szorítunk !
Hogy bírod ki ilyen sokáig? Engem már rég megölt volna a kíváncsiság.:)
Minden esetre drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!