Miért van az hogy makk egészséges pároknál is beletelik akár fél évbe mire megfogan a baba?
Egy ismerős házaspár esetét tudnám elmesélni.Amikor babát szerettek volna,akkor több mint fél évet várniuk kellett rá.Aztán jött a második.Majd néhány évre rá következett egy olyan időszak,h hiába védekeztek spirállal, tablettával, óvszerrel;tényleg mindent kipróbáltak;4* fogant meg baba.De majdnem havonta járt abortuszra a nő.Aztán mikor ezen túljutottak,azóta semmi.
Erre sem tudtak magyarázatot adni az orvosok.
Azért, mert még az egészséges pároknál is nagyon jókor kell lenni nagyon jó helyen ahhoz, hogy megfoganhasson egy baba. Amíg nem szerettünk volna gyermeket, addig ebbe bele sem gondoltunk, hogy mennyi feltételnek is kell ahhoz teljesülnie, hogy összejöjjön a baba, csak akkor döbbentünk rá, amikor belevágtunk és elkezdtem utánaolvasgatni. (Az emberek fejében úgy él a dolog, hogy a védekezés nélküli szex az szinte egyenlő a terhességgel, pedig nagyon is nem.)
Eleve egy hónapban két, maximum három olyan nap van, amikor egyáltalán van érett pete. Ha valaki nem figyeli a peteérését, akkor elég nehéz ebbe beletalálni, még akkor is, ha aktívabb szexuális életet él a pár. És ha még sikerül is ekkor együtt lenni, akkor is szükség van arra, hogy a spermák megfelelő minőségűek legyenek (márpedig egy szorosabb alsógatya, egy korábbi influenza, vagy egy előző napi akciózás is rontja a spermák minőségét, csökkenti a mennyiségét). És ha még ez is rendben van, akkor is fent áll a veszély, hogy a hüvelyben éppen nem olyan a közeg, ami segítené a spermák előrejutását, lehet, hogy egy kisebb fertőzésnek, vagy egy korábbi hüvelyöblítésnek köszönhetően a nő szervezete maga öli ki a spermák döntő többségét még mielőtt bejutnának a méhszájon. És ha bejutnak, akkor sem biztos, hogy az a petécske annyira be akarja engedni az adott spermát, vagy a spermának lesz még ereje a behatolásra.
Igazából biztosan van valami oka annak, hogy a természet ezt így hozta össze. Biztosan sokat rontanak a környezeti tényezők is, de azt hiszem nem is baj alapvetően hosszútávon, hogy nem jön össze olyan könnyen egy baba, különben a nagyanyáink és egyes kultúrákban élők nem 4-5 (vagy 8-9) gyermeket szültek volna/szülnének életük során, hanem legalább 20-25-öt, egyik szó szerint jönne a másik után. És bele sem merek gondolni, hogy mi lenne akkor ezzel a bolygóval...
Én a saját példámat tudom a megfelelő napokra hozni.Tavaly augusztusban sajnos nem sokat találkoztam a párommal,mert a szüleimet látogattam meg,meg ezer más dolgunk volt.Szinte órára pontos 28 napos ciklusom volt.Fogamzásgátlót szedtem.Peteérés után egy héttel voltunk együtt,illetve rá egy héttel.Mindketten sokat melóztunk,már a végkimerülés fenyegetett.Furcsálltam,h nem jött meg,majd 3 hét múlva nagyot néztem a teszt láttán.
Ez a gyerek jönni akart és pont.Szerintem ha fejem tetejére állok,akkor is jött volna.
És tényleg egy nagyon életerős kisbaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!