Lehetek terhes? Sziasztok! Én egy 21 éves lány vagyok és négy évig szedtem fogamzásgátlót most abba kellett hagynom mert rég óta szedtem.
Utolsónak nincs igaza: ha egyetlen tablettával késel 12 órát, már akkor sem vagy védve. Nem véletlenül kell mindennap bevenni a tablettát, ráadásul azonos időben. Amint nem szeded, a petefészkedben elkezdhet megérni egy pete - és ha egyszer elkezdett megérni, akkor már nem húzódik vissza.
Elmondom, hogyan működik a tabletta: mesterségesen felfüggeszti a petefészked működését, leállítja a peteérést. Nem ovulálsz, plusz a méhnyálkahártyád sem vastagodik meg, és a méhnyaknyákod is átjárhatatlanná válik a hímivarsejtek számára.
Amikor leállsz a tabival, előfordulhat, hogy a peteérésed nem indul be azonnal. Egyes nőknek akár hónapokat is kell várni, mire ismét lesz peteérésük, tüszőrepedésük.
Azt ugye tudod, hogy a megszakítás nem védekezés? Gyönyörűen teherbe lehet esni tőle. ha nem akartok babát, akkor minden egyes alkalommal megfelelően védekezni kell, még menszesz alatt is.
Én a helyedben tesztelnék, hogy terhes vagyok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!