Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány hónap/év kell mire egy...

Hány hónap/év kell mire egy egészséges huszonéves teherbe esik?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Mèg nincs tervben a baba, viszont szeretnèm tudni, hogy àtlagosan menny idö kell amire meg tud foganni normàlis, rendszeres szexuàlis èlet mellett? A huszas èveink elejèn jàrunk mindketten ès ha màr most tudnàm, hogy 4 èvbe fog telni, akkor màr most neki àllnànk de ha 7 hónapba telik csak, akkor mèg vàrunk. :) Persze tudom, hogy mindenkinèl màs, egyèbkènt gyògyszert szedek 2 ève. Nem tudom, hogy ez befolyàsolja e az idötartamot.

2014. nov. 26. 10:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre nincs jó válasz :)

Valakinek elsőre sikerül, van olyan is, hogy két egészséges embernél 5 év (a mi esetünkben pont ennyi volt)

2014. nov. 26. 10:32
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Ha minden rendben van mindkettőtökkel és a megfelelő időben csináljátok, akkor akár elsőre is összejöhet. Viszont ha van valami gubanc (pl. petevezeték nem átjárható) azt csak kivizsgálás útján tudja kideríteni a doki hiába van látszólag minden rendben. Meg aztán olyan is van, hogy egyszerűen mindketten rendben vagytok, valamiért mégsem jön össze.
2014. nov. 26. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy teljesen egészséges pár, ha pont jó időben ovukor vannak együtt akkor is csak 30%, hogy megfogan a baba. Tehát akár 1 hónap akár több év is lehet mire sikerül.
2014. nov. 26. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerencse kérdése.

Nekünk 10 hónap volt, pedig egészségesek vagyunk mindketten, és jó időben is voltak az együttlétek.

Anyukám viszont mesélte, hogy én is és az öcsém is legelső hónapban sikerültünk. Valamit nagyon jól csináltak.:)

2014. nov. 26. 10:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Van, akinek elsőre sikerül, van, akinek 1-1.5 év. Teljesen lutri. Az élet nem előre tervezhető. :)
2014. nov. 26. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónap kellet, féltem is hogy nem fog sikerülni de csodák vannak
2014. nov. 26. 11:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Én 8 évig szedtem gyógyszert, az első nemszedős hónap után megjött, utána nem. De hallottam olyat is akinek évekig nem, Párom bátyjáék 1,5 éve próbálkoznak....
2014. nov. 26. 11:28
 8/10 anonim ***** válasza:
én kb 9 évig szedtem gyógyszert. Nem volt semmi gond utána, rendesen megjött mindig. Eredetileg 3 hónap szünetet akartam tartani (biztos, ami biztos), de 9 lett belőle, új munkahelyem miatt. 3 hónap alatt úgy jött össze, hogy alig tudtunk együtt lenni, kb 2szer egy hónapban a férjem munkája miatt.
2014. nov. 26. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem 28évesen első honapban sikerült,nem szedtem elotte mar évek óta gyogyszer.23evesen gyogyszer mellett jott ossze az elso babam.

A rokonoknak 23evesen,az elso tabletta mentes honapban sikerült.

Viszont sajnos tudok sok ellenpéldát is a környezetemben.

Ezt nem lehet elore kiszámítani.

2014. nov. 26. 13:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát, sajnos nem tudhatod előre. Első próbálkozásunkkor 25 éves voltam, férjem 24, elsőre összejött, de sajnos vetélés lett belőle. Utána próbálkoztunk 5 hónapig, nem sikerült, kiderült, hogy a vetélés miatt lettek problémák, egy hónap alatt megoldottuk, és az első olyan hónapban, mikor újra rendben voltam, megint sikerült rögtön. Ez most volt októberben, 26 éves vagyok.

A barátnőm 32 éves, nekik is sikerült elsőre, az ő sógornője vele egyidős, nekik viszont két és fél éve nem jön, pedig egészségesek, túl vannak a kivizsgálásokon is, semmi bajuk. Egy velem egyidős barátnőmnek 3 éve nem jön, illetve egyszer összejött tavaly, de neki is elment, azóta megint semmi. Szóval nagyon változó. Azt mondják, hogy az átlag fél év egészséges pároknál, de ebben nyilván benne van az 1 év, meg az 1 hónap is.

A fogamzásgátlóról: én 6 évig szedtem, mikor mondta az sztk-s doki egy rákszűréssel egybekötött vizsgálaton, hogy ha a következő 1-2 évben akarok gyereket, hagyjam szépen abba, mert olyan vékony a méhnyálkahártyám, hogy ebbe be nem ágyazódna semmi, regenerálódnia kell. Volt még két levél, azt beszedtem, aztán abbahagytam, 10 hónap múlva kezdtünk próbálkozni. De ha nincs ilyen gond, nem feltétlenül kell ennyit várni, nálunk csak azért volt ennyi, mert akkor még nem akartunk gyereket, előbb össze akartunk házasodni. Szóval én nem hinném, hogy ez befolyásol bármit is.

2014. nov. 26. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!