Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti ilyen alacsony helyzetben...

Ti ilyen alacsony helyzetben vállalnátok babát?

Figyelt kérdés
A rosszindulatú kommenteket sem bánom, hisz az is egy nézete a dolognak. én 25,párom 27 éves. Vidéken élünk, minimálbér a keresetünk. Együtt élünk, házunk még nincs, talán majd 8-10év múlva, mivel 5évig még hitelt fizetünk. Nem túl sokat, havi 15e Ft, de elég annyi hogy így gyűjteni nem tudunk, hitelt pedig míg élünk nem vennénk fel többet(pl lakáshitel ). Nincs a munkahelyünkön fentebb jutási lehetőség, vidéken élünk, Szabolcs megyében . Egy baba nem kis dolog, de vágynánk mindketten, persze nem, nem most akarnánk. Csak elgondolkodtató hogy jobb időszak pénzben nem igen lesz életünkben. Nem tartozom a kisebbséghez, s engem bánt hogy ha lesz majd babánk nem tudok megadni majd neki sok mindent. Elnézve a mai gyerekeket már nagy az elvárás, sajnálnám ha hátrányban lenne mint öltözködés vagy bármi. Ha mást hallanék azt mondanám ne vállaljon gyereket, de a belső vágy, ösztön akarja bennem. De más részről itt vagyunk egészséges fiatalok, és az hogy ez a helyzet végett nem legyen majd babánk, szörnyű.

2014. okt. 19. 20:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Miért nem opció, hogy más városban kerestek munkát, ami jobban fizet?
2014. okt. 19. 22:27
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
Biztos, hogy nem, ez iszonyat kevés pénz. Keressetek normálisabb munkát először.
2014. okt. 19. 22:38
 13/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem értelek titeket, két fiatal, akik előtt még ott van az egész élet, miért nem tanultok, költöztök, hogy jobb munkátok lehessen? Miért kell ezzel a 77ezer ft-tal megelégedni? Basszus szedjétek össze magatokat, tessék nyelvet tanulni, ha internet van otthon ingyen is lehet, lehet keresni valami tanfolyamot, stb. 4-5 év alatt simán egyenesbe tudnátok jönni, és még akkor sem vagytok elkésve a gyerekvállalással sem.
2014. okt. 19. 22:39
 14/24 anonim ***** válasza:
En is így gondolom,h menni kell mashova dolgozni és utána babát vállalni!mindenképp kell majd nektek is gyerek hisz fiatalok vagytok és szeretitek egymást de ilyen körülmények között én nem szülnék!azt tanácsolom uj munka igen talán új városban ha itt nincs,mert mindig törekedni kell a jobbra es ez nem csak a ti érdeketek hanem a leendő gyereketeké is!!
2014. okt. 20. 01:04
 15/24 A kérdező kommentje:
A máshol munkát keresni dolognak vannak akadályai,elv gondoltunk már rá. A baj ott kezdődik hogy ahhoz hogy mi el menjünk pl Debrecenbe, vagy Pestre stb szerencsét próbálni ahhoz legalább egy havi kaja pénz és legjobb esetben 2havi lakbér kellene félretéve. Bár nem tudom van e aki 1havi kaucióval beérné.. Rezsit számolva 200e Ft-ról beszélünk minimum, és még nem biztos hogy kapunk állást. Nekem jobban lenne igaz, de páromnak városon nem sok lehetőség lenne. Amit tanult, ért az a gépek minden nemű szerelése, viszont azt olyan szinte űzi hogy nem is hinném a korát. Autó komplett motor javítása, gyorsasági vagy krossz motorok, traktorok, gyári gépek stb a kisújjából kirázza . :) Büszke is vagyok rá, értékes szakembernek tartják, de minimálbér felett senki nem fizet itt. Autó gyárat is néztük már, de ahhoz középszintű végzettség kell, ő szakmunkás suliban végzett.
2014. okt. 20. 06:58
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

Akkor tegye le estin az érettségit. Az autó, motor szerelésben a minimálbérnél jóval több pénz van.

Aki azt írta a szeretet a minden azt felejtsd el. Szeretetért cserébe nem adnak se kaját se gyógyszert se ruháta boltban. Használt ruhát még lehet venni (én nem szeretem, de ez tök mindegy) de használt cipőt a gyerekre adni baromi egészségtelen.

2014. okt. 20. 07:55
 17/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom elképzelni, hogy milyen akadályok vannak a költözésre, ami miatt inkább vegetáltok. Először kell munkát találni és utána költözni! De mindenek előtt összegyűjteni a kezdeti lakbért. Ennyi. Erre érdemes gyűjteni, autószerelőként tuti kap munkát bármely nagyobb városban! Budapesten biztos. Ne törődjetek ebbe bele! Szerintem csak féltek lépni, de nem kell félni sokkal rosszabb ennél nem lehet!
2014. okt. 20. 08:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én egyenlőre nem vállalnék babát a helyetekben. Ha nem tudtok költözni, váltani és végül tényleg csak ennyi pénz marad, ebből szerintem egy gyerek mellett is ki tudtok jönni, de az elején mindenképpen kell egy relatíve nagyobb összeg a kezdéshez.

Gyerekruhát lehet venni használtan, játékot is, ettől még boldog gyerekkora lesz, de az elején sajnos a még használt dolgok is nagy összeget tesznek ki, gondolok itt a kiságyra, babakocsira például.

Gondold végig, hogy van-e a környezetetekben olyan, akiktől esetleg örököltök ágyat, ruhákat stb.

2014. okt. 20. 09:11
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyermekes anyaként én is inkább arra szavazok, hogy MOST NEM vállalnék a helyzetedben gyermeket kérdező.

A minimálbér azért MINIMÁL, mert az kb. a szükséges MINIMÁLIS szint a megélhetéshez (egy embernek).

Persze, lehet belőle nyomorogni ketten, hárman is- de azért az nem az a szint, amit minőségi életnek lehetne nevezni.

Viszont nekem van egy javaslatom, érdemes lenne elgondolkodni rajta, esetleg kipróbálni- míg nincs gyerek- így látjátok, hogy mennyiben lenne más az életetek ANYAGILAG egy kicsi mellett.

Próbáljátok ki, hogy a jelenlegi szűkös feltételek között tegyetek félre legalább 15-20 eFt-ot! Ennyibe valószínűleg hosszú távon is kerül egy pici (pelenka, esetleg tápszer, gyógyszerek, alapvető dolgok)- igaz,kaptok majd a megszületésével családi pótléot (12 eFt) és családi adókedvezményt (nettó 10 eFt)- de ennél többel lesz kevesebb a te jövedelmed, tehát ezzel nem érdemes pluszban számolni, ezek bőven kioltják egymást.

Szóval ha legalább egy évig sikerül a szerény körülmények között ezt a 15-20 eFt-ot félretenni és az életszínvonalatokban, kapcsolatotokban nem lesz visszalépés, akkor érdemes elgondolkodni újra a lehetőségeken.

Félek azonban, hogy ez a havi kisebb összegű megtakarítás is nagy gondot jelent most nektek.

Kérlek válaszd szét a gyermekkel kapcsolatos ANYAGI és ÉRZELMI kérdéseket és kezeld mind a kettőt a helyén. A szeretet szükségessége nem kérdés- de azért amelyik válaszoló szerint 140 eFt körüli összegből egy háromtagú család meg tud élni normálisan, nem nyomorogva, nem hónap végére kicentizve- az vajon szeretettel fizet a pelenkáért vagy a gyógyszertában?

Nem kell az érzelmi oldalt az anyagiakhoz keverni. Sajnos ez az összeg nagyon kevés szinte a ti magatok fenntartására is (főleg, hogy még hitelt is fizettek)- egyelőre anyagilag próbáljatok előrébb jutni (akár így a 15-20 eFt-os előre takarékoskodással, akár egy másféle munkával, más megyébe költözéssel, tanulással stb.)

Mindenkinek más-más az igényszintje, ezért sokféle válasz születhet- de ez a jövedelem sajnos nem teszi lehetővé, hogy nélkülözésmentes életet tudj biztosítani a születendő gyermeked számára.

Ha igazán akarod őt, akkor valamit próbáljatok változtatni és megteremteni a szükséges minimális feltételeket.

Minden jót kívánok hozzá.

2014. okt. 20. 11:05
 20/24 anonim ***** válasza:
53%
nincs olyan, hogy ideális helyzet.... mi is anyukáméknál a kisszobába hoztuk haza az első babát. aztán hitelre házat vettünk, folyamatosan újítgatjuk, és van már kistestvér is. én most kezdtem el dolgozni 4 órában, és igen, a gyerekeink kiskoruk óta börzén vásárolt, vagy más anyukáktól kapott ruhában járnak. nagy a kert, veteményest gondozom, vannak állatok, éhezni soa nem éhezünk, sőt, kecsketejet isznak, saját zöldséget és húst esznek a gyerekek. nyaralni nem járunk, de tényleg nagy a kert, a környékről sok gyerek itt hancúrozik egész nyáron. én nem bántam meg egyáltalán, hogy hamar jöttek a lurkók. igaz, mondom, soha nem veszünk boltban nekik (és magunknak sem) ruhát, de én nem látom, hogy boldogtalanok lennének, beszélni is szoktunk erről, de valóban nincs gond ezzel.
2015. jan. 18. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!