Ti ilyen alacsony helyzetben vállalnátok babát?
Akkor tegye le estin az érettségit. Az autó, motor szerelésben a minimálbérnél jóval több pénz van.
Aki azt írta a szeretet a minden azt felejtsd el. Szeretetért cserébe nem adnak se kaját se gyógyszert se ruháta boltban. Használt ruhát még lehet venni (én nem szeretem, de ez tök mindegy) de használt cipőt a gyerekre adni baromi egészségtelen.
Én egyenlőre nem vállalnék babát a helyetekben. Ha nem tudtok költözni, váltani és végül tényleg csak ennyi pénz marad, ebből szerintem egy gyerek mellett is ki tudtok jönni, de az elején mindenképpen kell egy relatíve nagyobb összeg a kezdéshez.
Gyerekruhát lehet venni használtan, játékot is, ettől még boldog gyerekkora lesz, de az elején sajnos a még használt dolgok is nagy összeget tesznek ki, gondolok itt a kiságyra, babakocsira például.
Gondold végig, hogy van-e a környezetetekben olyan, akiktől esetleg örököltök ágyat, ruhákat stb.
Kisgyermekes anyaként én is inkább arra szavazok, hogy MOST NEM vállalnék a helyzetedben gyermeket kérdező.
A minimálbér azért MINIMÁL, mert az kb. a szükséges MINIMÁLIS szint a megélhetéshez (egy embernek).
Persze, lehet belőle nyomorogni ketten, hárman is- de azért az nem az a szint, amit minőségi életnek lehetne nevezni.
Viszont nekem van egy javaslatom, érdemes lenne elgondolkodni rajta, esetleg kipróbálni- míg nincs gyerek- így látjátok, hogy mennyiben lenne más az életetek ANYAGILAG egy kicsi mellett.
Próbáljátok ki, hogy a jelenlegi szűkös feltételek között tegyetek félre legalább 15-20 eFt-ot! Ennyibe valószínűleg hosszú távon is kerül egy pici (pelenka, esetleg tápszer, gyógyszerek, alapvető dolgok)- igaz,kaptok majd a megszületésével családi pótléot (12 eFt) és családi adókedvezményt (nettó 10 eFt)- de ennél többel lesz kevesebb a te jövedelmed, tehát ezzel nem érdemes pluszban számolni, ezek bőven kioltják egymást.
Szóval ha legalább egy évig sikerül a szerény körülmények között ezt a 15-20 eFt-ot félretenni és az életszínvonalatokban, kapcsolatotokban nem lesz visszalépés, akkor érdemes elgondolkodni újra a lehetőségeken.
Félek azonban, hogy ez a havi kisebb összegű megtakarítás is nagy gondot jelent most nektek.
Kérlek válaszd szét a gyermekkel kapcsolatos ANYAGI és ÉRZELMI kérdéseket és kezeld mind a kettőt a helyén. A szeretet szükségessége nem kérdés- de azért amelyik válaszoló szerint 140 eFt körüli összegből egy háromtagú család meg tud élni normálisan, nem nyomorogva, nem hónap végére kicentizve- az vajon szeretettel fizet a pelenkáért vagy a gyógyszertában?
Nem kell az érzelmi oldalt az anyagiakhoz keverni. Sajnos ez az összeg nagyon kevés szinte a ti magatok fenntartására is (főleg, hogy még hitelt is fizettek)- egyelőre anyagilag próbáljatok előrébb jutni (akár így a 15-20 eFt-os előre takarékoskodással, akár egy másféle munkával, más megyébe költözéssel, tanulással stb.)
Mindenkinek más-más az igényszintje, ezért sokféle válasz születhet- de ez a jövedelem sajnos nem teszi lehetővé, hogy nélkülözésmentes életet tudj biztosítani a születendő gyermeked számára.
Ha igazán akarod őt, akkor valamit próbáljatok változtatni és megteremteni a szükséges minimális feltételeket.
Minden jót kívánok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!