Volt egy vetélésem 4 hónapja (magától elment, csak teszt + vérvétel mutatta ki, amikor UH-on kellett volna látni, már nem volt), az orvosom 4 hónap szünetet javasolt, és annyit mondott, hogy ehónapban menjek vissza. Duphastont írt fel, és azt mondta, hogy 2x1-et szedjek a ciklus 15. napjától a 24. napjáig, amíg össze nem jön a baba, és próbálkozzunk folyamatosan. Én azt olvasom, hogy ez így vetélést okozhat, ha hirtelen abbahagyom, és nem tudom be merjem-e szedni. Van erről valakinek tapasztalata? Köszi a választ!
Persze hogy merjed bevenni! Pont az a lényege ennek a gyógyszernek, hogy mesterséges progeszteronnal megtámogatja a szervezetedet, hogy ha az nem termelne eleget, ugyanis ez a hormon tartja fent a terhességet az első trimeszterben.
A hirtelen abbahagyás azért okozHAT vetélést, mert ha valakinek progeszteron hiánya van és hirtelen megvonja ezt a gyógyszert akkor a lecsökkent hormonszint már nem tudja többé fenntartani a terhességet.
Szedd rendszeresen és folyamatosan, ha összejön a baba, egészen a 12.hétig és utána is fokozatosan kell abbahagyni.
Sok sikert!
2014. okt. 1. 16:50
3/4 anonim válasza:
Örülj neki, hogy felírta és szedd. Egyébként hasonló cipőben járunk. Nekem két vetélésem volt és most keresem azt az orvost, aki hajlandó lesz Duphastont felírni, mert a mostani elintéz annyival, hogy van ilyen. Persze, nem biztos, hogy a Duphaston segít, mert lehet, más probléma van, de egy próbát megér. Én úgy tervezem, hogy a 25. napon laborban megnézetem a HCG-t. Vérből korábban látni, mint vizeletből. Ha pozitív lesz az eredmény, felhívom az orvost és szedem tovább a Duphastont. Persze, még nem tartok ott, de ezt fogom csinálni.
2014. okt. 2. 14:08
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, szóval ezért nem értettem, hogy miért mondta, hogy hagyjam abba... Állította, hogy ha sikerül a babát összehozni, akkor nem okoz vetélést ha abbahagyom a ciklus 24. napján a szedését (olyan korán meg úgyse tudom meg, sikerült-e, szóval elkönyvelhettem volna magamban, hogy már megint nem sikerült), és a patikában meg hiába kérdeztem, a patikus azt mondta, hogy ő nem nőgyógyász...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!