Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az esély a terhességre?

Mennyi az esély a terhességre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom, hogy nem lehet pontosan megmondani, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mások mit gondolnak. Egy reggel a párom belém élvezett, előtte fél órával, már elélvezett egyszer. Rendszeresen dohányzik és nem él egészséges életet, folyton ideges. 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, de abba kellett hagynom, mert elkaptam a Mononukleózis vírust, amikor beteg lettem be kellett vennem egy esemény utáni tablettát, ez körülbelül 2 hónappal ezelőtt volt, azért mert vettem most be újra. Az utolsó menstruációm (talán) szeptember 5-én ért véget, de ebben nem vagyok biztos, mert nem tudtam most erre figyelni. Akár ki is oktathattok, rám fér, de aggódom, szerintetek mennyi az esély?
2014. szept. 21. 11:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Beágyazódás az együttléttől, azaz a megtermékenyítéstől számított 14. napon van, persze ha akkor volt peteérésed, ami miatt létrejöhet a megtermékenyítés. Ezt lehet elírtam

A peteérés nem mindenkinek a 14. napon van. Ez azért áll minden honlapon, mert általában a nőknek 28 naposak a ciklusai annak a fele 14. Tehát a peteérés az mindig a ciklus felénél van. De te azt írtad, hogy a ciklusaid 21 naposak, annak a fele a 15. 16. nap. Tehát ha 1-én jött meg, akkor a peteérésed vsz. 15-én vagy 16-án lehetett. Ha 31-én jött meg, akkor 14-15-én volt peteérésed akkor már a 18-val lehet kicsúsztatok belőle. De elvileg egy spermium max 3 napig marad életben a szervezetedben. Ha elsőre nem benned ment el, ahogy írtad, akkor valóban másodszorra elég gyengék lehettek a spermiumok. De azt is írtad, hogy mióta nem szedsz gyógyszert, lehet nem is 21 naposak. Ilyenkor általában kitolódik a ciklus hossza, így lehet később volt peteérésed.Tehát a te esetedben nem lehet 100%-osan tudni mikor is volt az. Érdemes naptárban vezetni. Lehet, hogy most szerencséd volt és épp kicsúsztál belőle, de akkor is szűken, épphogy. Nyilván máskor ilyet ne hagyj a párodnak. Az hogy dohányzik, nem számít. A férjem is rendszeresen dohányzik és egészséges babánk lett. De gondolom a párod sem örülne babának, és ő aztán pláne vigyázhatott volna.

Szóval a szervezeted a beágyazódás pillanatától kezdve elkezdi termelni a HCG nevű hormont, ami 2 naponta duplázódik. Ezt a HCG-t mutatja ki a teszt. Ezért is írtam, hogy az együttlét után meg kell várni a 14 napot és még párat, hogy a HCG erősödjön, ha terhes lettél. De reméljük, hogy nem. Mennyi idős vagy, hogy nem akarod a babát?

2014. szept. 21. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!