Mit tennétek, ha babavállalás előtt állnátok és a párotok nem hajlandó lemondani a cigarettáról?
Én nagyon félek, hogy nem lesz egészséges babánk, mert nekem is van egy csomó bajom, már ott tart a dokim, hogy csak a lombik jöhet szóba, és akkor még ez is...
Mit mondjak neki? Mit csináljak vele?!
Neki kell felfognia ésszel, hogy a születendő gyermeke egészségét kockáztatja, ha dohányzik. Az a baj, hogy a függőséget senkivel nem lehet abbahagyatni, csak ha ő maga is akarja.
Az én párom is dohányzott (napi 2-3 szálat szívott, nem volt erős dohányos), de amint elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, ő maga mondta, hogy abbahagyja.
Rábeszélni szerintem nem fog sikerülni, de próbáld meg, hátha. Ha ő is szeretné a babát, ezt az "áldozatot" meg fogja hozni :)
Persze, Ő is szeretné! Már próbált is leszokni, sikerült is kibírni 3 hetet... és igen, tiszta ideg volt, már én is alig bírtam!
Sajnos Ő elszív napi fél dobozt biztos, de még az is lehet hogy többet! :(
Tehetetlennek érzem magam és csak reménykedni tudok abban, hogy nem lesz baj...
Lehet, hogy leszóltok, de szerintem ez nem akkora baj...
Ha a megtermékenyülés után kijár a zerkélyre bagózni semmi bajotok nem lesz tőle. Ha meg eddig is bagózott és ez nem zavart, akkor most miért erőlteted a leszokást? Vannak olyan bunkó nők, akik végig füstölik az egész terhességet és semmi baja nem lesz a gyereknek, vannak olyanok, akik megrögzötten egészségesen élnek és mégis beteg gyerekük születik. Az vigyázzon aki kihordja a babát, de azért ne forgassuk fel a megszokott dolgokat.Ha nem akar, akkor nem is fog leszokni.Ha ezt nem tudod elfogadni és a mérlegelés után arra jutsz, hogy akkor gyereket sem akarsz tőle, akkor ez van. Megéri? Ugye nem!
Soha nem szabad úgy nekimenni egy tehességnek, hogy tele vagy aggodalommal. Nem hallottál még arról, hogy a negatív gondolkodás bevonzza a rosszat?
Miért lenne bármi baj? Ha őszintén elmondod neki, hogy ez téged mennyire kétségbe ejt, akkor szerintem belevág és le fog szokni!
Nem szóllak le, minden vélemény érdekel! És igen, valóban attól aggódom, hogy a nikotin károsítja a spermát. És igen, az erkélyen dohányzik, a lakásban nem.
Nem tudom... mindenre van példa és ellenpélda ahogy írtad is, de azért az ember csak aggódik...
Kedves 15:37-es!
El sem tudod képzelni, hogy mennyi aggodalom van bennem. Ez csak az egyik problémám (bajom) a sok közül. Hallottam már, hogy ez a gondolkodás bevonzza a rosszat, de mit csináljak?! Az elmúlt 2 évben többet költöttem nőgyógyászra, mint kajára! Nem egyszerű pozitívan hozzáállni! De probálom!!!
Szia!
Nem tudom miért kell lombikra mennetek, hogy a sperma hibája vagy Te miattad...
Ha a sperma hibájából akkor szokjon le persze, ha meg Te vagy akinek nehéz teherbe esnie és azért akkor meg had dohányozzon!
Az én férjem 18 éve dohányzik, és egészséges lett a gyerek. A te hasadban nő, eszik stb.. tehát neked kell majd odafigyelni ha megfogan.
Ha amúgy egészséges a párod ez nem fogja befolyásolni a teherbeesést.
Drukkolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!