Hőmérőzés, de hogyan?
Sziasztok!
Annyit hallottam már itt a hőmérőzésről, de mégsem tudom, hogy pontosan mi is ez.
Minden nap azonos időben kell mérni reggel a hőt, digitálissal vagy higanyossal? Szájban, hónaljban? És mit jelent, ha lenn van a hőm, vagy ha emelkedik pár tizeddel?
Igen, minden reggel azonos időben kell, higanyos hőmérővel (lehet vaterán rendelni) és szájban kell én úgy tudom. Ez egy kicsit bonyolultabb dolog szerintem és én úgy gondolom, hogy csak a hőmérőzés nem elég segítség.
Én most kezdek el járni majd TCST (Természetes Családtervezés) képzésre, pár alkalmas és ingyen van. Itt nem csak a hőmérőzést, hanem más módszert is megtanulsz. Gyerektervezésre is jó.:)
Minden reggel, lehetőleg ugyanabban az időben (egy óra eltérés már sok) ébredés után, még mielőtt kikelnél az ágyból. Én digitálissal mértem, 5 percig (vagy minimum a 2. csipogásig) szájban.
Amikor esik le a hő, akkor közeledik az ovuláció. Ovuláció az első megugrott napon van, és akkor történt meg az ovuláció, ha a megugrás után 4-5 napig is szép magasan marad (ha esik le, majd megint fel, akkor az azt jelenti, hogy próbálkozott a szervezet, de az ovu nem történt meg mégse).
Ha menzi előtt is magasan marad, nem esik a hő, akkor lehet reménykedni (bár nekem mindig menzi 2. vagy 3. napján esett le, szóval nálam ez nem volt mérvado)
Szóval amikor mér meg le a hő, akkor már lehet intenzívebben összebújni.
A hőmérőzés szabályai:
- higanyos hőmérő
- minden reggel ugyan akkor kell mielőtt felkelnél az ágyból (ha ki kell este menned wc-re min 1 óra teljen el a hőmérőzésig visszafekvés után. én pl mindig 7:30kor mérem ez az ideális kelés a munkahelyemhez, ha megébredek 7:10-kor inkább kivárom a mérést és utána megyek wc-re)
- szájban vagy hüvelyben kell mérni, de mindig ugyan ott ha szájban kezded el akkor mindig ott mér, ha hüvelybe akkor mindig ott
-pontosan kell vezetni, ajánlani tudom a ciklus.hu-t
Hőgörbe:
-a ciklus első felén alacsonyabb a hő, ovuláció előtt leesik majd másnap megemelkedik és a ciklus második felében a coverline (ovuláció előtti időszak hőmérséklet átlaga) fölött kéne, hogy maradjon, majd menstruáció napján vagy előtte nap újra visszaesik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!