Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérőzés, de hogyan?

Hőmérőzés, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Annyit hallottam már itt a hőmérőzésről, de mégsem tudom, hogy pontosan mi is ez.

Minden nap azonos időben kell mérni reggel a hőt, digitálissal vagy higanyossal? Szájban, hónaljban? És mit jelent, ha lenn van a hőm, vagy ha emelkedik pár tizeddel?

2014. szept. 5. 10:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, minden reggel azonos időben kell, higanyos hőmérővel (lehet vaterán rendelni) és szájban kell én úgy tudom. Ez egy kicsit bonyolultabb dolog szerintem és én úgy gondolom, hogy csak a hőmérőzés nem elég segítség.

Én most kezdek el járni majd TCST (Természetes Családtervezés) képzésre, pár alkalmas és ingyen van. Itt nem csak a hőmérőzést, hanem más módszert is megtanulsz. Gyerektervezésre is jó.:)

2014. szept. 5. 11:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden reggel, lehetőleg ugyanabban az időben (egy óra eltérés már sok) ébredés után, még mielőtt kikelnél az ágyból. Én digitálissal mértem, 5 percig (vagy minimum a 2. csipogásig) szájban.

Amikor esik le a hő, akkor közeledik az ovuláció. Ovuláció az első megugrott napon van, és akkor történt meg az ovuláció, ha a megugrás után 4-5 napig is szép magasan marad (ha esik le, majd megint fel, akkor az azt jelenti, hogy próbálkozott a szervezet, de az ovu nem történt meg mégse).

Ha menzi előtt is magasan marad, nem esik a hő, akkor lehet reménykedni (bár nekem mindig menzi 2. vagy 3. napján esett le, szóval nálam ez nem volt mérvado)

Szóval amikor mér meg le a hő, akkor már lehet intenzívebben összebújni.

2014. szept. 5. 12:37
 3/3 Bella169 ***** válasza:

A hőmérőzés szabályai:

- higanyos hőmérő

- minden reggel ugyan akkor kell mielőtt felkelnél az ágyból (ha ki kell este menned wc-re min 1 óra teljen el a hőmérőzésig visszafekvés után. én pl mindig 7:30kor mérem ez az ideális kelés a munkahelyemhez, ha megébredek 7:10-kor inkább kivárom a mérést és utána megyek wc-re)

- szájban vagy hüvelyben kell mérni, de mindig ugyan ott ha szájban kezded el akkor mindig ott mér, ha hüvelybe akkor mindig ott

-pontosan kell vezetni, ajánlani tudom a ciklus.hu-t

Hőgörbe:

-a ciklus első felén alacsonyabb a hő, ovuláció előtt leesik majd másnap megemelkedik és a ciklus második felében a coverline (ovuláció előtti időszak hőmérséklet átlaga) fölött kéne, hogy maradjon, majd menstruáció napján vagy előtte nap újra visszaesik

2014. szept. 5. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!