Csütörtökön lefeküdtem a pasimmal és ma már hétfő van . Csak annyit szeretnék kérdezni hogy ma már lehet tudni hogy terhes vagyok vagy mutatkoznak valami jelek hogy terhes vagyok vagy honnan tudom hogy terhes vagyok?
Nem lehet tudni.
1,5 hét múlva terhességi teszt...
De ezt azért illene tudni, ha már lefeküdtetek. Remélem védekeztetek amúgy tablettával vagy óvszerrel.
Elvileg van valami teszt ami hiper drága , de 2-3 napos terhességet is kimutat, gyógyszertárban lehet kapni..
EZ AZ Clearblue! Kimutatja a fogamzás időpontját, és nem is annyira drága mint hittem 2490Ft..
Már sorry, de ezt a 2-3 napos tesztet rosszul értelmezitek!
Ezek a beágyazódástól számítva 2-3 napon belül mutatják ki... tehát a peteéréstől számítva olyan 11-12 nap...
Ugyanis 6-8 nap, mire a megtermékenyült pete leér a méhbe. És további 5 nap kb. a beágyazódás.
Csak ezután kezd termelődni a HCG, amit a tesztek kimutatnak. Egy 10-es érzékenységű teszt így már akár az esedékes menzesz előtt 1-2 nappal ki tudja mutatja. A legelső terhességi tünetek is ekkor jelentkeznek, már ha jelentkeznek - nem mindenkinél!
És mindenképpen a peteéréstől kell számolni, ugyanis ha előtte volt szex, a spermium pár napig bevárja a pete kiszabadulását, általában 3-5 napig életképesek odabent. Ez a pár nap nem számolható bele ebbe a 11-12 napba!
Kb 10-12 nap múlva mutatja először.
Ha nem ágyazódik be, vajon hogyan termelne HCG-t a szervezet???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!