Vannak itt olyan Nemetorszagban elö magyar hölgyek akik nehezen estek teherbe? Kerdeznek tölük.
Szia, habár én már Mo-n élek, Németországban vizsgáltak ki a wiesbadeni Kinderwunschzentrumban, és ott volt az első (sikeres) lombikom is, ill. a terhességem első 20 hetét még Németországban töltöttem, Frankfurt a. M.-ban.
Szívesen válaszolok kérdésedre, ha tudok.
Szia! 3.vagyok
Nekem is kb. így zajlott, Magyarországon közölték hogy nem lehet gyerekem, majd miután idefújt a sors Németországba, elkezdtük a kivizsgálást újra. Közbe eltelt 2 év. Háziorvosnál minden ok, de ő nagyon félvállról vette, két nődokinál is jártam, volt nekem is lapar-om endometriózis miatt.. akkor teljesen átjárhatónak lettem minősítve, mint utóbb kiderült, pont a vizsgálat miatt záródtak be az amúgy tágulatos peteveztők. Végül kinderwunschklinik-en kötöttem ki, miután meguntam hogy a nőgyógyászom csak halogat és fogamzásgátlókat ír fel. Csak ajánlani tudom!!! Bánom nem tudtam róla hamarabb. Ez gyakorlatilag a meddőségi központ. Ahova én jártam, nagyon profi szakképzett csapat dolgozott. Hormonsort, UH-t, semmilyen vizsgálatot nem kellett kérnem, mert alap volt hogy néznek mindent. A mindenbe beletartozik a férjem is. Bár a mi esetünkben vele semmi gond nincs, szerintem nagyon fontos hogy akármi is van egy nővel, a férfit is vizsgálják meg legalább egyszer.
Mivel a páromnak nagyon jó lett az eredménye, nálunk ezért nem volt szükség inszeminációra, csak stimuláció volt. A kettő csak annyiban tér el, hogy megadott időben kellett együtt lennünk (félidőben kb 5 napig) és nem az orvos fecskendezte be a katonákat. Én a férjem által vagyok biztosítva az AOK-nál, 5 stimulációnk volt, de ezekért nekünk nem kellett fizetni. Illetve a gyógyszerért igen, van ami támogatott volt, de van ami elég húzós. Nekem Clomifent adtak peteérésre (magyarul Clostilbegy) majd BREVACTID-ot kaptam tüszőrepesztőnek, ezt egy kis szuri formájában magamnak kellett beadnom (de beadták volna a klinikán is, csak tőlünk messze volt a klinika, így megoldottuk magunk), majd Utrogest szedtem 14 napig, és vérvétel (azt mondták nem hisznek a pisilős tesztekben). Negatív, megjött, vártunk és 3. vagy 5. nap kezdtük újra...
Majd mondta a doktornő hogy ennek így nincs értelme (akkor még nem tudtuk hogy el vagyok záródva, de már sejthető volt) és lombikot javasolt, amit itt IVF therapie néven fut. Ezt már csak 50%-ban fizeti a biztosító, és csak 3 alkalommal. Ehhez kellettek papírok a dokitól, amiket leadtunk, és a biztosító döntötte el hogy tényleg indokolt-e szerinte is ez az eljárás vagy sem. Pár hét alatt jött vissza a válasz, hogy megkaptuk a támogatást. Sajnos így sem olcsó mulatság. Nekem sehogysem akart petesejtem termelődni, így dupla annyi gyógyszer kellett mint a tervezetben volt, amit nekünk kellett megvenni és amire nem volt támogatás. De ezt mielőtt belevágtunk teljesen átbeszéltük, tisztáztuk kb. mi mennyi lesz (kb. 3000 euró volt amit mi fizettünk apránként gyógyszerekre, illetve ebbe benne van két plusz embrió fél éves fagyasztása is.)
Én azt tanácsolom neked, hogy első körben próbáljátok meg az inszemet, de ha nem megy 2-szer, 3-szor, akkor fussatok neki a lombiknak. Eléggé ki tudja csinálni az embert ez ez egész, orvoshoz rohangálás, reménykedés, csalódás..stb. Én ha újrakezdeném így lenne... én hiába voltam tiszta (kitakarították az endometriózisomat) és elviekben átjárható, illetve teljesen egészséges mégse sikerült. A lombik viszont elsőre sikerült, ráadásul duplán :D!
A németről annyit, hogy mikor belevágtunk én köszönésen kívül semmit se tudtam, a férjem tolmácskodott, minden alkalommal velem volt (ez egyébként lehet rosszul is elsülhet, minket csak mégjobban összekovácsolt). Sajnos én közbe se lettem nyelvzseni, de ebből sehol nem volt gond. Mondjuk az igaz hogy a férjemet igencsak ki kellett képeznem, hogy értse miről is van szó :)
Összesen ha jól számolom 15 hónap volt a háziorvostól számítva mire pozitív lett a teszt, szóval nem érdemes nagyon húzni az időt. Ha egy doki nem akar együttműködni, vagy úgy érzed egyhelyben toporogtok válts! Szerencsére itt nagyon sok lehetőség van! Sajnos én ezt nem mertem így az elején megtenni, de belejöttem :)
Drukkolok hogy nektek ne kelljen ilyen hosszú utat bejárni a babáig! :)
Sok sikert! Ha kérdésed lenne nyugodtan írj!
Nagyon szepen köszönöm a kimeritö valaszt! Mostmar tenyleg nagyon kivancsi vagyok,hogy mit mond nekem a doki csütörtökön. Azert maradjunk annyiban,hogy az anyagi resze nagyon nem keves na de mindegy,a cel erdekeben barmit!
Köszönöm megegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!