Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi esélyem van arra, hogy...

Mennyi esélyem van arra, hogy velem is megtörténnek ezek amik a családban eddig voltak?

Figyelt kérdés
A kérdésem arra vonatkozik, hogy a mi családunkban a teherbeesés vagy a terhesség nem zajlik zökkenőmentesen. Gondolok itt arra, hogy édesanyám 4x volt terhes abból 2 down szidrómás lett volna. Apai ágon a nagynéném nem tudott teherbe esni még lombikkal sem igaz hozzá tenném 40+-os életkorral rendelkezik és gondolom a kora miatt is nagyban befolyásolta ezt a dolgot. A nővérem először könnyen teherbe esett, egészséges gyermeknek adott életet de amikor a második babát tervezték azt hiszem 2x méhen kívüli terhessége volt és az egyik petevezetékét ki kellett venni, majd ezek után teherbe esett és egészséges babó lett ismét. 3 babát is gondolta szeretne, be is ágyazódott minden de a múltkori uh-n kiderült elhalt a magzat. Ezek után így felmerült bennem, hogy mikor én tervezem, hogy babát szeretnék milyen reményekkel álljak ennek a dolgoknak. Bevallom félek, de tudom, hogy ez nem törvényszerű, hogy ez velem is megtörténik. Amúgy 21 éves vagyok, 3 éve szedek fogamzásgátlót olyan 3-5 éven belül szeretnék szülni tehát nyilván nem most.
2014. júl. 23. 14:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban mindenki teherbe esett már attól, ha csak ránéztek. Anyukám, nagynéném, unokatesóim, tesóim.

Azt hittem, nálunk se lesz gond. Az első év végére már teljesen kétségbe voltam esve, mert nem jött a baba. A család folyton szekált, hogy biztos nem is akarunk, a férjem nem képes rá stb.

Ha bemeséled magadnak, hogy neked se fog menni, akkor nem is fog. Arra jó, hogy stresszeld magad. Mielőtt babát szeretnétek, nézesd meg magad. Az, hogy ilyenek történtek a családban csak egy dolog, nem biztos, hogy te is így jársz. Tudjon erről a dokid, hogyha kell, írjon fel gyógyszert.

2014. júl. 23. 15:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem biztos persze, de finoman szólva nem csodálom, hogy aggódsz. :( Én is aggódnék, bevallom.

Viszont ilyen háttérrel nagyon vigyáznék arra, amim van és biztosan más módszerrel védekeznék. Szerintem nem tömd magad már hormonokkal. Abszolút csak egy benyomás.

2014. júl. 23. 16:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a baj, nem tudok másképp védekezni az óvszerre allergiás vagyok és irritál.
2014. júl. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!