Ha terhes leszek és táppénzre megyek, azt ki fogja
fizetni? A munkáltatóm (egyéni vállálkozó) vagy OEP?
Figyelt kérdés
Munkakörömből kifolyólag ha táppénzre mennék (3 év alatt sosem voltam,nem fizette volna) de érdekelne,ha terhes leszek meddig lehetek táppénzen és azt ki fizeti?
2014. júl. 23. 07:53
1/9 anonim válasza:
Az első 15 napot (ami még betegszabadság néven fut) a munkáltató. a továbbiakban az oep, de ennek is a harmadát a munkáltató lecsengeti az oep felé. Emlékeim szerint...
2014. júl. 23. 08:00
2/9 anonim válasza:
veszélyeztetett terhességnél nincs betegszabadság, az első naptól tp van.
2014. júl. 23. 08:45
3/9 anonim válasza:
Ùgy van,ahpgy a második írta,első naptól táppénz jár és a harmadát tényleg a munkáltató fizeti.Nem is örültek a munkahelyemen a bejelentésemnek...
2014. júl. 23. 08:55
4/9 anonim válasza:
A terhesseg miatti tappenznek nincs betegszabadsag mar jo ideje, elso, azonnal tappenz van. Az OEP fizeti, a munkaltato viszont tappenz hozzájárulást fizet, ez valoban egy harmadnyi összeg.
2014. júl. 23. 08:55
5/9 A kérdező kommentje:
Na ez az,hogy így is alig van bevétele, ha kiderülne,hogy babát várok, szinte egyből táppénzre mennék,kiakadnának...De azt se akarom,hogy szülésig ne kapjak semmit,és eltussolja,hogy nem fizeti stb. Még van időm,remélem nem sokáig,de tudni akarom mi a teendő. Mi van,ha ő azt mondja nem fizeti azt a részt sem,megszünteti a munkaviszonyom,ha bejelentem a babát?
2014. júl. 23. 09:36
6/9 anonim válasza:
olyan nincs, hacsak nem határozott idejű a szerződésed és szülés időpontja előtt jár le.
2014. júl. 23. 09:42
7/9 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy nem fizeti. Majd az OEP kiszedni belole. De o nem fog neki es fizetni semmit, az OEP lesz ász utaló fel. Ha a munkáltatód nem fizeti a hozzájárulást, akkor is megkapod az összeget.
Várandós not pedig kirúgni nem lehet. Ha hatarozott ideju szerzodesed van, azt nem koteles meghosszabbítani, de egyebkent siman nem rúghat ki. Arra figyelj, hogy ha kozos megegyezést ajánlana fel, bármi is az indok, terhesen el ne fogadd.
2014. júl. 23. 09:46
8/9 anonim válasza:
3-as vagyok.
Egy pénteken jelentettem be,hogy terhesség miatt táppénzre mennék,arra kért a főnököm,hétfőn még beszéljünk.
Erre hétfőn azt mondja nekem,hogy én ilyet nem mondtam,hogy táppénzre mennék,csak annyit,hogy nem tudom vállalni a munkát,tehát felmondtam... és alá akarta velem íratni a felmondást.Persze nem írtam alá semmit,úgyhogy nem tudott mit csinálni,el kellett fogadnia a helyzetet.
2014. júl. 23. 10:28
9/9 A kérdező kommentje:
Határozatlan idejű a munka szerződésem, megnyugtattatok akkor,hogy nem tud csak úgy kibújni alóla,de ezek a kis vállalkozók elég rafináltak tudnak lenni...köszönöm,hogy felvilágosítottatok :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!