Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az Édesanyám egypetéjű iker...

Az Édesanyám egypetéjű iker születésű, hány % az esélye annak, hogy nekem iker terhességem legyen?

Figyelt kérdés
2008. aug. 3. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Erre mit írjak?

VAGY-vagy!

Vagy azt is mondhatom 75%-azért több mint az 50%, mert anyai ágon könnyebb ilyet örökölni, amit örökölsz , az a petesejtosztódás tulajdonsága, a megtermékenyítés után a sejt nem csak osztódik, hanem lemásolja magát...ez az apán tuti nem múlik,tehát vagyaz lesz, vagy nem.

2008. aug. 3. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják női ágon öröklődik inkább, viszont mindegyik második generációnál nagyobb az esély. Vagyis nagymami!

Nehéz megmondani, mert sok olyan is van, akinek nincs a családban de neki mégis lett...

35 hetes kismami

2008. aug. 3. 17:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is most olvastam (az anyai ágamon voltak 2 petéjű ikrek, ezért érdekel a téma), és meg is lepődtem rajta: "Azoknak a nőknek, akik saját magok kétpetéjű ikrek, 2,5-szer több esélyük van ikrekkel megfoganni, mint nőtársaiknak. Akiknek már születtek kétpetéjű ikrei, annak 3-4-szer nagyobb az esélye újabb ikrek szülésére, mint másoknak. Egypetéjű ikrek tulajdonképpen egy hibás lépés következtében keletkeznek egyetlen megtermékenyített petesejtből, amely az első 8 napon két önálló részre osztódik. Mindegyik részből egy teljes élet keletkezik, az egypetéjű ikerpár tagjai. Ez az osztódás véletlenül történik, se az anya, se az apa nem tehet róla, mert ez nem génekhez kötött történés. Így nem is örökíthető tovább a szülőről a gyerekre. Az a nő, akinek egypetéjű ikertestvére van, nem foga nagyobb valószínűséggel ikreket szülni."
2008. aug. 3. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!