Ismertek olyat, aki nem vette észre a terhességét pár hónapig, mert még néhányszor normálisan menstruált terhesség elején is? Létezhet ilyen?
Azt a műsort már én is láttam, elég extrém esetek vannak benne.
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen úgy érzem, hogy terhes vagyok, próbálkozunk már egy fél éve. Eddig nem jött össze. Megjött múlt hónapban is, viszont minden más stimmel. Akkor lehet, hogy veszek egy tesztet, mert mégsem lehetetlen ez :)
Létezik terhesség alatti menzesz.
De! Olyan lehet, hogy tegyük fel, vérzése van, ami olyan, mint szokott vagy mondjuk vérzésgondjai vannak és hol megvan neki, hol nem, tehát ebből nem tud következtetni, terhességi tünetei mondjuk nincsenek, szóval az első hónapokban nem tudja, hogy terhes. Ez éppen létezhet is. De ez nagyon-nagyon ritka eset.:) Azért a nők többsége nem menstruál terhesség alatt, ha van is vérzése, az másabb, mint a normál vérzés, vagyis kevesebb a vér, inkább barnás, kevesebb ideig is tart. Illetve azért ilyen-olyan tünetekkel szembe találja magát, mint émelygés, rosszullét, fáradtság, mellfeszülés, "mindjárt megjön" érzés, stb. Szóval nekem ne mondja azt senki, hogy ha eddig ilyen tüneteket nem érzett és egyszer csak ilyen tünetei lesznek, illetve tudjuk hogy lesz gyerek, az esetek óriási többségében védekezés vagy megfelelő védekezés hiányában, szóval ha tudom, hogy nem védekezek, vagy nem megfelelően, plusz ilyen-olyan tüneteim vannak, amik eddig nem voltak, de mellett van vérzésem, azért csak megfordul a fejemben, hogy gyanakodni kéne, hogy valami nincs rendben és az ember elmenne az orvoshoz.
De egyébként azt meg teljességgel kizártnak tartom, hogy valaki az egész terhességet úgy végigcsinálja, hogy nem tudja, hogy terhes és tényleg elmegy szülni úgy, hogy nem tudja, hogy terhes. Mint ahogyan az általatok említett műsorokban van. Ott is tudják és tisztában vannak vele a nők, nem igaz, hogy nem, max. nem akarnak róla tudomást venni. Mert ha figyelitek, akkor csak kiderül közben, hogy nem volt olyan a vérzésük, vagy kimaradt, de nem foglalkoztak vele, vagy egyéb tünetet észleltek, de nem foglalkoztak vele, szóval ez inkább tudat alatti nemtörődömség. Szóval érezték ők, tudták is tutira valahol, csak nem vettek róla tudomást. Illetve ez egy műsor. Amiben bárki azt mond, amit akar. Tehát lehet hogy tudták, csak jó műsört csináltak belőle.:)
Illetve a magzatmozgásokat, a kezdetieket lehet bélmozgásra fogni, de a későbbieket, amikor már a huszon, harmincadik terhességi heteiben van egy nő, na azokat a magzatmozgásokat aztán semmivel nem lehet összetéveszteni és abból annyira egyértelmű, hogy terhesség van.
Szóval azt elhiszem, hogy valaki rendszertelen menzesz és tünetek hiányában (vagy más betegséggel-állapottal összetéveszthető tünetek mellett) az első hónapokban tényleg nem tudja, hogy terhes, na de hogy az egész terhesség alatt ne vegye észre és úgy szüljön meg, hogy mondjuk azt hiszi, hogy vakbélgyulladása van, na az nem hiszem el. Az kizárt. Az nem akarja észrevenni, hogy terhes!
Köszönöm, akik leírták, hogy volt már ilyen az ismeretségi körükben.
Ne pontozzátok le egymást :) Ez nem olyan kérdés, hogy van jó meg rossz válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!