IR-esek! Segítséget kérnék. Elemzés céljából! Ez IR vagy sem?
glükóz 0 perc 6,5
glükóz 60 perc 7,1
glükóz 120 perc 6,9
inzulin 0 perc 8,5
inzulin 60 perc 38,6
inzulin 120 perc 35,7
Nekem enyhe IR-em van (nem kimagaslóak az értékek, de az arányok megvannak), az általam hosszú hónapok óta olvasottak alapján több dolog is feltűnik.
A nullás cukor elég magas.
A nullás inzulinnak 5 alatt kellene lennie, 5-10 között IR gyanús.
A 120 inzulin/0 inzulin arányának 2,5 körülinek/alattinak kellene lennie, nálad ez 4,3, ötszörös felett már elég problémás.
Persze egyetlen véreredmény alapján laikusként elemezgetni nem lehet, viszont ez alapján azt ajánlom, keress fel egy jó endokrinológus orvost.
Szia,
Az előző válaszoló is én vagyok. :)
Az én endos dokim szó szerint azt mondta, hogy minden érték a leleten lévő TOLERANCIÁN BELÜL van, szóval minden ok. Az, hogy egyébként arányaiban milyen, semmit sem érdekelte...
Én magamtól próbálom csinálni a CH diétát, mert sajnos iszonyatosan hízni kezdtem -ez volt az egyik oka, hogy orvoshoz fordultam- úgy, hogy szinte fotoszintetizáltam már. :) Nem mondom, hogy pontosan tartom a diétát, inkább csak arra figyelek, melyik étkezésnél milyen CH-t viszek be, ezt is úgy 4 hónapja, az eredmény pedig, hogy egy dekát nem híztam többet azóta (fogyni sem fogytam, ez a nem pontos diéta miatt van szerintem), viszont az utolsó két ciklusom már 28 napos volt, mint régen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!