Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-esek! Segítséget kérnék....

IR-esek! Segítséget kérnék. Elemzés céljából! Ez IR vagy sem?

Figyelt kérdés

glükóz 0 perc 6,5

glükóz 60 perc 7,1

glükóz 120 perc 6,9

inzulin 0 perc 8,5

inzulin 60 perc 38,6

inzulin 120 perc 35,7

2014. júl. 8. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem enyhe IR-em van (nem kimagaslóak az értékek, de az arányok megvannak), az általam hosszú hónapok óta olvasottak alapján több dolog is feltűnik.

A nullás cukor elég magas.

A nullás inzulinnak 5 alatt kellene lennie, 5-10 között IR gyanús.

A 120 inzulin/0 inzulin arányának 2,5 körülinek/alattinak kellene lennie, nálad ez 4,3, ötszörös felett már elég problémás.

Persze egyetlen véreredmény alapján laikusként elemezgetni nem lehet, viszont ez alapján azt ajánlom, keress fel egy jó endokrinológus orvost.

2014. júl. 8. 20:34
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ én is így gondolom, de szívesen veszek több választ is....Sajnos az endos dokim a terhelésest is alig akarta kiírni a 8,4 éhomi inzulinra mondta hogy ez jó és nekem kellett győzködni hogy de nem jó....szóóóval most így állok...ezért kérnék még több választ is :)
2014. júl. 8. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia,

Az előző válaszoló is én vagyok. :)

Az én endos dokim szó szerint azt mondta, hogy minden érték a leleten lévő TOLERANCIÁN BELÜL van, szóval minden ok. Az, hogy egyébként arányaiban milyen, semmit sem érdekelte...

Én magamtól próbálom csinálni a CH diétát, mert sajnos iszonyatosan hízni kezdtem -ez volt az egyik oka, hogy orvoshoz fordultam- úgy, hogy szinte fotoszintetizáltam már. :) Nem mondom, hogy pontosan tartom a diétát, inkább csak arra figyelek, melyik étkezésnél milyen CH-t viszek be, ezt is úgy 4 hónapja, az eredmény pedig, hogy egy dekát nem híztam többet azóta (fogyni sem fogytam, ez a nem pontos diéta miatt van szerintem), viszont az utolsó két ciklusom már 28 napos volt, mint régen! :)

2014. júl. 10. 12:36
 4/5 A kérdező kommentje:
szia ! Én pont így vagyok ...csinálom a ch diétát....naplót vezetek a kajáról...mivel bölcsiben dolgozom, néha elég nehéz tartani az ötszöri étkezést...elkezdtem futni is de elég gyatrán megy és pilates tornát csinálok itthon kb 35 percet és a futás heti 3 szor megy. Most 65 kg vagyok...és két éve 56 voltam...:( egy éve 60 kg....:( Én szeretném ha kiírná a metet...és így a hármas kezeléssel még hatékonyabb lenne a dolog. Nagyon gyerekcipőben van még az IR és a PCO-s felismerése és kezelése. A Mens-Mentis nagyon ott van ebben, de ők Pesten vannak ez az egyik a másik pedig nem is olcsó...mondjuk nagyon profik az tény !
2014. júl. 10. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Közben eszembe jutott a PCOS Alapítvány - Minden, ami PCOS csoport is FB-n. Ha teheted, csatlakozz, nagyon sokan vagyunk, és biztosan tudnak ajánlani a környékeden is megfelelő dokit. Ezen kívül nagyon sokat segítünk egymásnak.
2014. júl. 22. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!