Szedjek terhesvitamint babatervezésnél?
Szedhetsz, de a vashiányt és a vérszegénységet (ami ugyanaz) nem fogja megoldani a terhesvitamin.
Kérj egy teljes vérképet (háziorvostól), cukort is nézzenek (ha van időd, akkor olyan kérj, amiben néznek éhgyomrit és 1 órával későbbit is!).
Írass fel vas tablettát és kezd el szedni. A napi 3 darab se túlzás, ha nagyon vashiányos vagy.
A vas tabletta mellé sok gyümölcslevet (100%-os) és gyümölcsöt fogyassz, hogy minél jobban felszívódjon.
Kb. 3 hónap kell ahhoz, hogy a szervezeted elkezdjen feltöltődni.
Ha terhes leszel, akkor is szedjed, mert a szülésnél rengeteg vért fogsz veszíteni.
Terhesség után is ajánlatos fél - egy évig szedni még nagyobb dózisban, utána meg elég a napi 1.
Nyilván szülés után fél évvel egy teljes vérkép+cukor nem árt!
Terhesvitaminok között meg én az elevitet nem ajánlanám, de olvas utána, hogy neked melyik a szimpatikus, mit ajánl az orvos. Amit írtál, azaz egyik legjobb!
Minden terhesvitaminban van folsav, ami nagyon fontos.
Ezt szedheted még az elején (próbálkozós időszak) csak úgy is + D-vitamint.
Sok sikert!
szedjél, nem felesleges, multivitamin készítmény ami támogatja majd a szervezetet és folsavat is tartalmaz, ami a baba szerveinek a fejlődése szempontjából fontos. Én a fogantatás előtt egy hónappal kezdtem.
külön magnéziumot szoktak még javasolni görcsökre, de nekem arra nem volt szükség. a vashiányt valóban nem oldja meg, az elevitben minimális a vas, a többit nem tudom. Ezzel kapcsolatban úgyis fognak külön vastablettát felírni, ha indokolja a hemoglobin szinted. Mindenek előtt szólj erről az orvosnak és csináltass teljes vérképet.
Szedhetsz, de nem fontos.
Én akkor kezdtem,amikor az első orvosi vizsgálaton javasolta a doki (tehát kb 5 hetesen).
És mivel utálom a bogyókat, 12 héten abba is hagytam (dokim tudtával).
Étkezz változatosan, itt a rengeteg friss zöldség-gyümölcs, ezekből egyél minél többet.
Szerintem csak vasat szedj.
6# vagyok.
Így is tökéletesen egészséges fiam született, végig problémamentes terhességem volt, és a 37. hétig dolgoztam.
Szóval azért nem egy nélkülözhetetlen dolog a terhesvitamin...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!