Hány napos menzes késés után kezdtetek gyanakodni és végeztetek tesztet? Milyen tünetek miatt gyanakodtatok?
Már a következő időpont előtt 1 héttel biztos voltam, hogy babát várunk. Feszült a mellem--nem is bírtam hason aludni annyira. Elkezdett vérezni a fogínyem, és a hajam lágysága is megváltozott. Ezek apró jelek, amiknek együttes állása miatt már a "hosszú hétvége ;)" után 1 héttel mondtam a férjemnek, szerintem beakadt egy kisbohóc a fiókba! A vérzés kimaradása után 2 napra vettem a tesztet és erős pozitív volt.
A kellemetlenebb tünetek (buszmegállóban hányás, állandó hányinger érzet, haspuffadás, gyomorégés) csak a 8-9. héten jelentkeztek és 3 hétig tartott a móka. Aztán minden elmúlt, és kezdett nőni a poci látványosan. A 14.-ig héten már éreztem a mocorgásait naponta többször is(csikiztek a pillangószárny-mozdulatok), és a 15. héten már kismamaszoknyát kellett vennem. :D
én, ha a 28. napon nem jött meg (mivel két évig próbálkoztunk) rögtön vettem tesztet. de a vége felé, hogy ne csalódjak annyit (általában 3 nappal később mindig megjött) vártam 3-4 napot a tesztteléssel.
de amikor terhes lettem, el voltam foglalva (előtte 1 hónappal házasodtunk össze) így amikor nem jött meg, rögtön iszonyatosan fájt a gyomrom. napokig.azt hittem elrontottam. így diétáztam. attól meg rosszul voltam. aztán egyik nap az volt az érzésem, terhes vagyok. ez volt a 28 nap után a 4. nap. férjem mondta várjak reggelig, akkor csináljam a tesztet.(óvott az összeomlástól) éjjel kiosontam tesztelni! volt sikítgatás! másnap már hánytam. most vagyok 21 hetes és még mindig de csak reggel epét... :)
Szia, a fogínyvérzős vagyok... A válaszom egy szájvíz, 1 L -es kiszerelésben lehet kapni, cc. 1800 Ft-ba került. A nevét már elfelejtettem, de ha bemész a gyógyszertárba, akkor ott eléd raknad majd egypár félét, és ennek az üvegje nem átlátszó, hanem fehér és kék rajta az írás. Nálam csökkentette a vérzést, bár a 9. hónapban és szülés után megint eléggé vérzett.
Egyébként igen, normál testalkatom van, amolyan sportos,csinos fajta...:) 172 cm-hez 68 kg-val kezdtem a terhességet. 83-mal zártam, szülés után 1 órával 78 voltam.(4 kg a "pici" fiam volt, 0,5-0,5 kg a magzatvíz és a lepény) Most +4 kg van rajtam, de amíg szopik a 8 hós fiam, addig nem erőltettem a fogyást. Ez amúgy is lemegy 1 hónap alatt heti 4-szeres mozgással és egy 1200 kcal-ás diétával.
Egyébként a méh kiemelkedése elvileg csak a 15-16-ig héten történik a medencéből, tehát 12 hetesen inkább a hormonoknak köszönheted a picipocidat. De az is számít! :D
Pár hét, és tényleg a gyermeked mutogatja magát a nagyvilágnak! ;)
Boldog babavárást, kellemes szülést és nyugodt gyermekágyi heteket kívánok nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!