Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha abbahagyom a Duphastont,...

Nitókrisz kérdése:

Ha abbahagyom a Duphastont, akkor nem fog elmenni a baba? (ha sikerult. )

Figyelt kérdés
Ez az elso Clostys honapom es a 15. naptol Duphastont kell szednem, ma van az utolso nap. Ha esetleg sikerult a baba es terhes lennek, nem fog igy elmenni, ha abbahagyom a szedeset?

2014. jún. 21. 18:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a sok valaszt :) !

Januarban volt egy vetelesem hat hetesen, elkezdtem barnazni, kaptam Duphastont, de nem maradt meg a baba. Azota nem allt helyre a ciklusom, kezdetben tul rovid, majd tul hosszu lett es nem sikerult az ujabb baba, ezert mentem el orvoshoz, aki (megjegyzem semmilyen vizsgalat nelkul) Clostyt kezdett el szedetni az 5. naptol 9-ig, es az harom napig egy olyan gyogyszert, ami a prolaktin szintet viszi le, majd a 13 napon ultrahangon latott egy erett tuszot es azt mondta ket nap mulva kezdjem el szedni a Duphastont 10 napig. Biztos nem ertettem felre, ezt irta a receptre is. Tudja, hogy babat szeretnenk, az elozmenyeket is, ezert nem ertem :/

2014. jún. 22. 00:27
 12/19 A kérdező kommentje:
A tuszorepedesem, ha minden igaz (szerintem, mert nem homerozom, de az ultrahangbol es a fajasbol, meg a tojasfeherjes folyasbol gondolom) 11-en volt.
2014. jún. 22. 00:29
 13/19 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szedd a tesztig. Aztán ha nem sikerült válts dokit, mert az orvosod egy sarlatán. Tilos ilyen gyógyszert felírni hormonvizsgálat nékül. A prolaktin szintet csökkentő gyógyszer több hét alatt hat ha gond van vele.
2014. jún. 22. 00:33
 14/19 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba csak úgy, hormon tablettáról beszélünk. Orvos írta fel, ő mondja meg, hogy lehet vele leállni.
2014. jún. 22. 08:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Hat ez a baj pont kedves utolso, hogy az orvos mondta, hogy csak 10 napig szedjem :(

Egyebkent ma teszteltem reggel egyet, tudom elvileg ez meg talan korai, a 11 dpo-n vagyok, ez negativ lett.

2014. jún. 22. 11:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem baj, szedd! A progeszteron szinte semmilyen mennyiségben nem ártalmas. Még korai volt a teszt, szerdáig szedd minimum. Ha pozitív lesz, akkor érdemes emelt adagban folytatni a Duphastont, tekintettel az előzményekre. Én ugyanebben a helyzetben vagyok amúgy.
2014. jún. 22. 14:19
 17/19 anonim ***** válasza:
30%

A dokid sarlatán, bezzeg itt van a rengeteg ügyes önjelölt orvos, aki majd megmondja neked, mit hogyan szedj.

Komédia, komolyan mondom :D :D

2014. jún. 22. 14:36
 18/19 A kérdező kommentje:
Elhiheted nekem, hogy sokan jobban erthetnek hozza, mint egy olyan orvos, aki kivizsgalas nelkul ad komoly gyogyszereket :) Vannak, akik ateltek hasonlot, van tapasztalatuk. Amugy nem Magyarorszagon vagyok, hanem egy afrikai orszagban, talan itt nem olyan kepzettek az orvosok, mint az Eu-ban, ezert bar probalok bizni bennuk, mert mit tehetnek, azert nem art, ha az ember megprobal gondolkodni es tanacsot kerni masoktol.
2014. jún. 22. 14:45
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

Kedves 17-es!

Nem tudom, miért kéne ahhoz orvosi diploma, hogy belásd, progeszteron a terhességhez KELL. És ha már volt vetélés (ami köztudottan sok esetben progeszteronhiány miatt következik be), akkor elég nagy butaság lenne a terhességhez KELLŐ progeszteront megvonni magunktól csak azért, mert az orvos azt mondta. Ehhez nem kell orvosnak lenni, ehhez elég a józan ész. Látom, híján vagy vele ;) :)

2014. jún. 22. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!