Akiknek alacsony a progeszteron szintjük és sikerült teherbe esniük, azoknak ugyanúgy elmaradt a menstruációjuk vagy a barnázás továbbra is fennállt?
Nálam nem volt semmi tüneteb a progeszteronhiánynak, sosem barnáztam menzi előtt. Mindig piros vérrel kezdődött és napra pontosan 5 napig tartott. Elamardt a menstruációm, teszteltem. A terhesség 6. hetében kezdtem el barnázni, kaptam gyógyszert, de már nem sikerült megtartani a babát. Missed ab lett. A szövettani vizsgálat nem talált semmit, nem tudták megmondani, hogy miért történt. Annyiban is hagyták, mert ugye egy vetéléssel nálunk nem nagyon foglalkoznak...
Amikor újra próbálkozhattunk, akkor elmentem hormonvizsgálatra önszorgalomból, mert már mindent összeolvastam és akkor olvastam a progeszteronhiányról is. Mint kiderült, éppen határértéken van a progiszintem. Így amikor végre újra teherbe estem, akkor rögtön a pozitív teszt után már az 5. héten csattogtam az orvoshoz és kértem a gyógyszert.
Első vagyok, de mindig barnázással kezdődött és kezdődik a vérzésem és azzal is fejeződik be.
De én nem tudtam, hogy ebből akár gond is lehet terhesség alatt. De amúgy nálunk ilyennel nem foglalkoznak úgy alapból a nőgyógyászaton. Csak terhesen kaptam tényleg gyógyszert és nem is volt semmi gond a terhességem alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!