Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért érdemes megvárni a...

Miért érdemes megvárni a nemvárt napját és csak utána tesztelni?

Figyelt kérdés
Többen ezt tanácsolták itt, dokim is azt mondta, hogy várjam meg a leghosszabb ciklusomat, és még adjak hozzá 2-3 napot (szerinte 46. napon biztos a teszt). Ha van egy 33. napi pozitív teszt, változhat még valami a 46. napig?
2014. jún. 8. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség korai szakaszában nem kimutatható kereskedelmi terhességi tesztekkel. Ezek úgy 10-50 egységnyi HCG hormonnál jelzik, hogy valószínűleg terhes vagy. De az esedékes menses napján még bármi történhet, legrosszabb esetben az embrió életképtelen és vetélés történik. Lehet, hogy előtte két nappal még pozitív volt a teszt, de nem maradt meg. Ezt azt hiszem, nem biztos, hogy jó érzés tudni Szóval sok minden történhet, ha idő előtt tesztelsz, röviden és tömören: könnyen csalódhatsz. Ha menstruáció elmarad, akkor már jobbak az esélyek. A szervezeted is jelez, hogy egy első körben egészségesnek látszó terhesség veszi kezdetét. Ráadásul ha nem vagy terhes, csak pénzt dobsz ki. Jó megvárni, míg a szervezeted adja meg az első jelet. Én 10 napig vártam, többször éreztem, hogy meg fog jönni, annak ellenére, hogy tüneteim voltak. De nem jött meg. A 10. napon egy nagyon határozott, egyértelmű, minden kétséget kizáró pozitív tesztem volt. Legalább nem kellett a fényben nézegetni, hogy most egy vagy két csík, vagy szellemcsík, vagy teszthiba...
2014. jún. 8. 17:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Azt város mondjuk neked azt tesztelj, buta az orvosod....

Hát eléggé tudatlan lehetsz, várhatnánk még a babàval, ha ilyet kérdezel!

2014. jún. 8. 18:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves Első!
2014. jún. 8. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:

3-szor jártam úgy, hogy nem várt előtt pár nappal teszteltem, halvány pozitív lett a teszt, majd egy-két nap késéssel megjött. Akkor egy világ omlott bennem össze.

De egyszerűen képtelen voltam kivárni, hogy ne jöjjön meg.

Az utolsó hónapban is 2 nappal korábban teszteltem, szintén halvány lett, de amikor 2 hetet késett már, el mertem menni az orvoshoz. Az uh-n már dobogott a pici szíve :)

Le lehet pontozni, de tégy úgy, ahogy neked jó. Ilyenkor lehet mondani, hogy legyél türelmes, de iszonyú lassan telnek az órák, a napok.

2014. jún. 8. 21:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez így van! :) Most már csak azért is kivárom a tutit. :)
2014. jún. 8. 21:16
 6/8 Manka68 ***** válasza:

A hcg a vizeletben kimutatható szintre kb a nemvárt napjára emelkedik. Ezért nem érdemes korábban tesztelni.

Azzal nem értek egyet, hogy jobb nem tudni, ha elindult a dolog, és mégsem lett belőle semmi, én szeretem tudni mi zajlik bennem. Pont emiatt, ahogy van esély a pozitív tesztre, szerintem érdemes ellőni egyet, ez a dokinak is információ lehet később. Például ha a 28-ik napon volt pozitív tesztem, és két hét múlva az uh-n nem lát embriót, akkor egyértelmű, hogy nem késői fogantatás volt, hanem gond van. Ugyanez fordítva is igaz, ha a teszt csak a 40-ik napon lesz pozitív, akkor nem kell kétségbeesni, ha nem 6 hetesnek megfelelő terhességet látnak, hanem csak vastag méhnyálkahártyát.

Szóval szerintem nemvárt napján érdemes először tesztelni, ha pozi, onnantól két hét múlva doki uh-val, ha negatív és nem jön meg, akkor kétnaponta teszt, míg pozi nem lesz, vagy meg nem jön a menses. Persze nem hónapokig kell tesztelni, két hét múlva azért illik meglátogatni a dokit, akkor is ha negatív, hogy kiderüljön miért nem jön meg időben, ha nincs baba.

Garancia pedig sajnos nincs semmire, a 12-ik hétig a legnagyobb a vetélés esélye, utána egyre biztosabb, hogy meg is születik a kisbaba.

2014. jún. 9. 10:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 10. 17:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi lett, kedves kérdező?
2014. júl. 5. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!