Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő mire ki megy a...

Mennyi idő mire ki megy a szervezetemből a fogamzásgátló hatása?

Figyelt kérdés

Lassan 4 éve szedem a fogamzásgátlót és most úgy döntöttünk a párommal hogy gyermeket szeretnénk. Mennyi idő mire ki ürül a szervezetemből és babánk lehet?

Kérem aki tudja segítsen. Előre is köszönöm :)

2014. máj. 17. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egészen pontosan elég hozzá egyetlen nap!

Mivel a mai fogamzásgátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy elég egyetlen nap és ki tud ürülni a szervezetből. Ezért is baj, ha valaki egyetlen szemet kihagy szedés közben, mert máris igencsak megnöveli vele a terhesség esélyét.

Ami nem mindegy, hogy ha még a hatóanyag ki is ment a szervezetből, nem mindenkinek indulnak be egyből vagy nem mindenkinek indulnak be úgy egyáltalán a természetes folyamatok, peteérés, stb. És ehhez kellhet idő, akár több hét, hónap. És vannak olyanok is, akiknek példa olyannyira nem indulnak be, hogy még vérzésük sem lesz a gyógyszer abbahagyása után és nekik orvosi segítség kell, hogy vérzést generáljanak.

Szóval, hogy nálad melyik lesz igaz, azt nem tudni.

Én több, mint 4 év fogamzásgátló szedés után vállaltam a férjemmel babát, 7 hónap alatt fogant meg.

2014. máj. 17. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy nap. A mi babánk felfázás miatti antibiotikum kúra után, fog.gátló mellett fogant a nyaralásunkon:) Szóval kein para, az első "sima" menzeszt várd meg, és utána próbálkozzatok!
2014. máj. 17. 18:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :) Aranyosak vagytok :)

Remélem sikerrel járunk minnél hamarabb

2014. máj. 17. 18:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Én 11 évig szedtem (persze néha volt egy kis megszakítás, amikor nem volt állandó partnerem).

Amikor babát terveztünk,1,5 hónapot védekeztünk gumival, hogy "tisztuljon" ki a szervezetem, és aztán az első éles próbálkozós hónapban teherbe is estem!

De igen, valóban már 24 óra alatt kiürül a szervezetből.

Sok sikert kívánok!

2014. máj. 17. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!