Halvány csík is csík, a terhességi teszten?
Halvány, de jól látható 2. csíkom lett reggel egy terhességi teszten. :) Két napja késik. Úgy gondoltam 2 nap múlva csinálok még egy tesztet és a hét vége felé elmegyek a nőgyógyászomhoz.
A héten megyek minden képen munkába. Ha bejelentem, hogy terhes vagyok akkor már nem rúghatnak ki, mert úgy tudom, hogy terhesség alatt elküldhetnek és ezért szokták a kismamák egyből állományba vetetni magukat.
Semmit nem érzek, nem vagyok fáradtabb vagy émelygősebb vagy akármi, amiket olvastam. A mellem fáj és egy kicsit olyan érzésem van, hogy a napokban meg fog jönni és érzékeny a mellbimbóm. Nyugtassatok meg kérlek, hogy nem fog megjönni. :)
2 éve próbálkozunk sikertelenül, a páromnak sajnos lett egy elég rossz spermatogram eredménye. De kb 1 hónapja kezdett el szedni egy "Maca Vibe" nevű gyógynövény készítményt. Másnak ez használt? :)
12. hétig kell várni a munkahelyen a terhesség bejelentéséről, mert addig "bármi" történhet.
Én negatív teszttel vagyok a 20.hétben, bár nekünk véletlen volt, szóval lehet ott volt az a halvány csík is,csak nem vettem észre :)
"mert úgy tudom, hogy terhesség alatt elküldhetnek"
Rosszul tudod. Régen se küldhettek el, most se küldhetnek el (kivéve fegyelmivel). Annyi változott a régi szabályozáshoz képest, hogy most csak akkor vagy védett, ha be is jelented (lehetőleg írásban a HR-nek).
Csak azért baromság áttetetni magad "állományba", mert állapotos vagy. Ha veszélyes a munkakör, az más helyzet. De egyébként anyagilag sem éri meg jobban illetve a munkáltató későbbi hozzáállása szempontjából (amikor majd mennél vissza) sem mindegy.
" ivilicious nevű felhasználó válasza:
12. hétig kell várni a munkahelyen a terhesség bejelentéséről, mert addig "bármi" történhet"
Nem! Felmondási tilalom akkor érvényesül, ha a munkáltatónak bejeleni a terhességet!
Ne várj vele, mert ha nem jófej a főnököd és megsejti mielőtt bejelnted, kirúg, akkor nem tudsz hivatkozni a felmondási tilalomra!
Köszönöm a gyors válaszokat, sajnos elég szar munkahelyem van, sok a stressz és elég sok a fizikai meló is. Szerintetek mikor menjek nőgyógyászhoz? És, ha elmondom neki, hogy mi a helyzet a munkahelyemen, gondolom el tudja Ő dönteni, hogy az veszélyezteti- e a terhességet vagy sem.
De akkor szerintetek, amint meg van a kis könyvem szóljak a munkahelyemen.
Én a 12. hetet olvastam - bár én már hamarabb mondtam a főnökömnek, elég jó viszonyban vagyunk, annyira nem örült neki, de na :)
Ha fizikai a munkád, akkor viszont minél hamarabb jelentsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!