Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lesz baja a babának, ha most...

Lesz baja a babának, ha most összejött? Aggódnom kellene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az utolsó menzeszem április 7-én volt, 11-ig tartott. Babát tervezünk a párommal, január óta próbálkozunk. Ha 28 napos ciklussal számolok, akkor a napokban van peteérésem valamikor, de sajnos nem pontos a ciklusom, ezért nem tudom kiszámolni biztosra. Múlt hónapban pl. 2 hetet késett, előtte 1-et.

Sajnos tegnap reggelre nagyon rosszul lettem, ügyeletre kellett mennem, mert friss vért pisiltem, ott adtak antibiotikumot (Nolicin-S), amit 5 napig kell szednem. Mellette kamillateát iszok, és rá is ültem fél vödörnyire fél órára, így már este, és ma reggel se véres a vizeletem, és csak nagyon picit fáj már. Ha ez nem lenne elég, a torkom is fáj és picit folyik az orrom, erre még pluszban Dorithricint szopogatok. Fájdalomcsillapítót nem szedtem be, lázam nincs.

Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben aggódnom kellene szerintetek? Ha megfogan(t) a baba, akkor lesz valami baja ezektől a gyógyszerektől? Vagy ha később van peteérésem, akkor lesz rá kihatással az antibiotikum?

Köszönöm a segítő válaszokat!

2014. ápr. 22. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokkal nagyobb bajod lehet, ha ezeket a gyógyszereket nem szeded be.

Ugyanis egy egész szervezetre kiterjedő fertőzés-gyulladás sokkal veszélyesebb kismamára, babára nézve, mint a gyógyszer, amit a kezelésére szed.

Szóval nyugi. Szedd csak be, amit kiírtak, mert akkor fogsz rendbe jönni.

Ha indokolt, akkor a terhesség bármely szakaszában felírnak antibiotikumot.

2014. ápr. 22. 12:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem is gondoltam arra, hogy nem szedem be, mert elég brutális volt a tegnapi nap...nagyon megijedtem, ilyen még sose volt velem. Még az orvos szeme is kikerekedett, mikor meglátta a vizeletem, olyan volt, mint a meggybefőtt leve... :) Csak eszembe jutott, hogy mi van, ha...kell-e esetleg védekeznünk pluszba, vagy ilyesmi.
2014. ápr. 22. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Te jó ég!! Miféle baj ez, amitől ilyen véreset pisilsz?

Amúgy én a helyedben jelezném az orvosnak, hogy épp babával próbálkoztok. Tudjon róla.

2014. ápr. 22. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Felfázás lenne?

Ha igen, annak egyébként se használ a szex. Tök mindegy, hogy védekezéssel vagy nélküle. Szerintem hanyagoljátok erre a ciklusra!

Rosszabbul jársz!

Egyébként miért 28-al számolsz? A sajátoddal számolj!

Be lehet lőni nagyjából rendszertelennel is. Átlagolj+

2014. ápr. 22. 12:25
 5/6 A kérdező kommentje:

Vérzéses hólyaghurut. Volt már többször vesehomokom, lehet most is az van, vagy kövem, és amiatt vérzett így. Megyek majd ultrahangra urológiára, és megnézik, csak most ezt az adag antibiotikumot be kell szednem. Egyébként kb. 1 hete fáj már a derekam, és kiderült, hogy ettől (olyasmi derékfájás, mint mikor megjön, csak többször van olyan, hogy sétálok és belenyilall és lesugárzik a fenekembe).

Persze a szexet hanyagoljuk. Nem is lenne kellemes. :) Tegnap reggel még együtt voltunk, akkor még nem tudtam, mi lesz 1-2 óra múlva...meg vasárnap este se volt még semmi bajom. Biztos nem felfázás, legalábbis nem a "klasszikus". Ez valami bakteriális eredetű, de úgy néz ki, inkább homoktól vagy kőtől van.

2014. ápr. 22. 12:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Jaj, kifelejtettem még egyet. Nem számolom sehogy a ciklusaim, pont emiatt, mert 5 évig fogamzásgátlót szedtem, amit januárban hagytam abba. Ugye addig a gyógyszer miatt rendszeresek voltak a ciklusaim (előtte is beálltak már 28 napra évekig), de most, mióta abbahagytam, egyszer 1 hetet, másodszor 2 hetet késett, ezért most nem tudom, mikor fog megjönni legközelebb. De ha esetleg beállna már végre 28 napra, akkor az május 5 lenne. Nem sok esélyt látok rá amúgy, hogy rendesen megjön, de ki tudja. :)
2014. ápr. 22. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!