Mire jo az elevit? A doki irja fel? Vagy veny nelkul is me lehet venni a gyogyszertarba? Valakinek sikerult az elevitol teherbe esni e? Kb mennyibe kerul?
Sokan mondtak hogy miert nem szedem, de en szinte nem tudok rola semmit.
Minden velemenyt rosszat es jot is elolvasom. Foleg olynok irjanak akiknek volt valami tapasztalata rola. Koszonom elore is a valaszokat!
Az Elevit egy multivitamin, kifejezetten várandós nők számára, illetve már a babatervezés időszakában is lehet szedni, hogy feltöltsd a "vitaminraktáraidat". A magzat számára a benne lévő folsav ami igazán fontos, és ez lehet ami esetleg segítheti a teherbe esést, de alapvetően nem erre való!
Vény nélkül kapható.
Én szedtem, kb. 2 hónappal azelőtt kezdtem el hogy nekiláttunk a babának. Nem tudom van-e összefüggés, de az első hónapban sikerült. Viszont utána az orvos javaslatára Femibionra váltottam.
Az Elevite egy vitaminkészítmény, se több, se kevesebb. Legfőképpen arra találták ki, hogy célirányosan olyan vitaminok pótolva legyenek, amin a baba fejlődéséhez kell. Ezeket a vitaminokat nyomelemeket a baba elveszi az anyától, úgyhogy egy átlagosan táplálkozó nőnél inkább az ő érdeke, hogy szedje, mert neki marad kevesebb. De persze vannak olyan vitaminok, nyomelemek, amiket csak táplálkozással nem lehet pótolni, úgyhogy babának-mamának sem árt a pótlás. A teherbeesést viszont nem segíti, azért szokták már a baba tervezéskor elkezdeni szedni, mert a folsav a legelején fontos a babának, a 12 hétig alakulnak ki azok a létfontosságú szervek, amikhez kellene. De én pl csak azután kezdtem szedni, amikor pozitív lett a teszt, így alakult. Egyébként a szükségességét illetően az orvosok véleménye is eltér, sokan felelőssé teszik nagy súlyú babákért. Amiben én személy szerint nem hiszek, pedig szedtem én is, és valóban nagy súlyú lett a lányom, de az ismeretségi körömben szintén sokan szedték, még is átlagos, vagy átlagon aluli babájuk született, időre. Szóval én elevitet szedtem, de a következő babánál nem ezt fogok, hanem gravidát szerintem, mert az a hazai szükségletekhez van igazítva, és jód is van benne.
Egyébként egyedül a benne található dolgok közül a folsav az, aminek tulajdonítanak kis teherbe esés segítő hatást, azt mondják, segít megtapadni a babának. És igazából az elején ez a legfontosabb a létfontosságú szervek, idegcső szempontjából is, úgyhogy van aki csak folsavat szed.
Egyébként bármelyik gyógyszertárban kapható mind, nem receptkötelesek, és nem is lehet őket felírni.
Én kb egy 3 havi adagos Elevitet szedtem el egyébként, onnantól, hogy megtudtuk baba lesz a 12 hétig szedtem naponta. Kellett is, mert émelygés miatt nem sokat ettem, fogytam is sokat. De a 20 hét után a dokim nekem már csak heti 2-3 szemet javasolt, azt mondta bővel elég, úgyhogy onnantól így szedtem.
Valakinek sikerult az elevitol teherbe esni e? Kb mennyibe kerul"
:-) nem az elevittől lesz gyereked, hanem a pasid spermájától!
Ha pedig gondjai vannak a teherbeeséssel azt javarészt egy kis vitamin nem fogja orvosolni.
Amúgy nem olyan bonyolult beírni googleba azt a szót, hogy elevit és máris minden kérdésedre választ kapnál...
Ha megjon a menszom kifogom probalni
Tenyleg koszonom a valaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!