Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akinek kiderült, hogy alacsony...

Akinek kiderült, hogy alacsony a progeszterin szintje, leírná mik voltak a tünetei?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 19. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincsenek tünetei. Nekem volt egy vetélésem, úgy kezdődött, hogy barnáztam. Amikor újra próbálkoztunk, elmentem hormonokat nézetni. ott derült ki, hogy alacsony.
2014. ápr. 19. 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Nalam detto ua. ket vetelesem volt. es egy eve probalkoztunk mikor elkezdtuk a hrmonokat vizsgalni ott derilt ki h progi hianyom van es inzulin rezisztenciam. alacsony progi szinttel is teherbe lehet esni de potolni kell eleg koran. volt egy 3ik vetelesem ott kromoszoma rendellenesseg volt. utana ra 2 honsppal tefhes lettem nem vart elott mar kimutatta a teszt es rohantam az orvoshoz progi kupert. egeszseges babam szuletett januarban 40ik hetre.
2014. ápr. 19. 18:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nőgyógyásznál kértétek a hormonvizsgálatot? Mi fél éve próbálkozunk, egyszer pozi lett a teszt, de sajnos elment :( Valahol azt is olvastam, hogy az is alacsony progeszteron szintre utal, ha nem nagyon sikerül fogyni.
2014. ápr. 19. 20:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Második: gratulálok a babádhoz :) !! Kedves első: nálatok most mi újság?
2014. ápr. 19. 20:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A nem nagyon sikerül fogyni az pajzsmirigyprobléma. Az is hormonális dolog, nézesd meg a pajzsmirigyedet is. de ne csak a TSH-t, hanem a t3-at és t4-et is, és ezt a három értéket nézzék egymáshoz viszonyítva.

A progeszteron más. Annak tényleg nincs tünete.

Ne nőgyógyászhoz, hanem endokrinológushoz menj. Ő nézzen hormonsort. Ez két vérvétel. Az egyik a ciklusod 3. napján, a másik a ciklusod 21. napján.

És endokrinológus nézze meg az eredményed, mert a nőgyógyászok nem értenek olyan behatóan a hormonális dolgokhoz.

Én most töltöttem a 12. hetet. A tavalyi vetélés után majdnem egy évet vártunk a babára. A 6. sikertelen hónapnál elmentem magánúton endokrinológushoz és nézettem hormonokat. Kiderült, hogy a progeszteron szintem éppen annyi, hogy van peteérésem, teherbe is eshetek, de ahhoz már kevés, hogy megtartsa a babát. Így amikor teherbe estem, az endokrinológus javaslatára azonnal rohantam a nőgyógyászhoz progeszteronpótlásért, hogy segítse megtartani a babát.

Ha nálad kiderül, hogy nagyon alacsony a progeszteron, akkor nem is várják meg, hogy teherbe ess, hanem már a babatervezés időszakában adni fognak utrogestant (progeszteronpótlásra gyógyszer)

2014. ápr. 19. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként az utalhat progeszteronhiányra azt hiszem, ha a menzidkor a rendes vérzés előtt napokig csak barnázol és csak utána jön a rendes vérzés.
2014. ápr. 19. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!