Ez most terhesség, vagy nem?
Figyelt kérdés
Feleségemmel valamivel több, mint fél éve próbálkozunk. Akkor elvolt a nőgyógyászához, akik kenetet vett, és megvizsgálta, mindent rendben talált. Tudni kell, hogy van egy mióma is a partiban, de az kezelve lett, a teherbe esés lehetséges mellette, így azt a tanácsot kaptuk, hogy a 14. nap(ok) körül tessék próbálkozni :) 36-37 éves pár vagyunk, a feleségem az idősebb, 1 gyerek már van. 28-29 napos ciklusai vannak, ez alól január volt kivétel, amikor a 35. nap volt az első... Mivel ezt követően újra visszaállt a ciklus 28 +/-1 napra így nem foglalkoztunk ezzel - feltehetjük, hogy megfázott. Semmi probléma nem jött elő, de terhesség sem... Még tavaly év végén vettünk ovulációs tesztet, 4 darabost, ezt 13-16 napokon felhasználtuk (talán novemberben) de negatív volt végig. Tudni kell, hogy az első terhességénél azonban a terhességi tesztek végig azt mutatták, hogy NEM terhes :) Már csak a kíváncsiság kedvéért is minden hónapban tesztelve lett kb. a 4. hónapig, és 1 vonal volt... EZÉRT a feleségem nem nagyon bízik a tesztekben. Ezzel együtt én nem rég vásároltam egy nagyobb kiszerelésű ovutesztet (ha jól emlékszek 25 darabos) és kértem hogy ennek legalább a felét használja fel egy adott hónapban, mivel fórumokon olvastam, hogy rengeteg nőnek bizony 20-22. napon van ovuja 27-28 napos ciklus ellenére is! A feleségem nem igen hitt ebben de tény: peteérés a ciklus ideje alatt bármikor bekövetkezhet, szóval a múlt hónapban ráállt a témára :) A 10. napon kezdte a tesztelést. Biztos, ami biztos a 13. napon együtt voltunk, bár a teszt negatívot mutatott. Aztán együtt voltunk a 16. napon is, bár ott is negatív volt az eredmény. Bizony a 18. nap környékén már mondogatta a feleségem, hogy nem bízik ezekben a tesztekben... Aztán a 20. napon az orrom elé tartotta a tesztet, amin 2 egyforma erősségű csík volt! Tudom, hogy a 2 csík még "csak" előkészület az ovura, de azért mi összebújtunk. Aztán másnap (21) is 2 csík volt, akkor is összebújtunk... A 22. napon is 2 csík volt, akkor nem volt rá mód, hogy együtt legyünk. Hogy végül is mikor halványodhatott el a második csík nem tudom, mert ezen a ponton a feleségem abbahagyta a tesztelést. Most a következő a helyzet: a 27-28. napon nem jött meg neki, és nem érzett semmi szokásos tünetet, amik nála az alhasi fájdalom (különböző intenzitással), derékfájdalom, és persze vérzés. A mellei is fájni szoktak, azok most nem fájtak, hanem nagyobbnak érezte őket. Időközben a mellfeszesség alábbhagyott, sőt, el is múlt, de nem is fájnak. Ehelyett a 31-32. nap környékén alhasi fájdalmai lettek, és 1-2 napig a dereka is fájt, valamint pecsételő vérzés is volt kb. 2 csepp. Mondta is, hogy tutira megjön. De nem. Ma, mikor ezt írom, a 37. nap van, minden nap van némi hastájéki fájdalma, de azt leszámítva semmi. Az utóbbi 1 hétben viszont már morgott, hogy nem győz pisilni járni, igaz, most az sem olyan intenzitású, mint pár napja. A 30. napon csináltunk egy terhességi tesztet, az negatív lett, de a fentiek alapján az korai is lehetett. Van más is: azt olvastam, hogy amikor az ovu nagyon a ciklus végére tolódik, akkor, még ha meg is termékenyül a petesejt, 6-7 nap mire a zigóta a méhbe ér, plusz néhány nap amíg beágyazódik (ami járhat pecsételő vérzéssel), valamint, ez esetben, mivel a terhességi hormonok még nem vették át az irányítást teljes körűen, ezért a szervezet felkészül a menses-re - de végre már nem hajtja azt, hiszen beágyazódik a zigóta. Ez magyarázhatná az alhasi fájdalmait, amik egyébként egyre gyengébbek, ma talán már nem is fáj neki, és egyébként is csökkent az intenzitásuk, amint a feleségem lepihent. Apropó, pihenés: a feleségem szinte egyfolytában fáradt. Végső soron ember legyen a talpán, aki bármit is tud mondani :) A magam részéről 3 lehetséges esetet tartok számon. 1 terhes 2. a miómája nem bír magával 3. méhen kívüli terhesség (remélem nem az). Írjatok! Kedden mindenképp megyünk a nődokihoz, de addig is kíváncsi lennék, ki mit gondol. Köszi!2014. ápr. 12. 13:53
11/16 A kérdező kommentje:
Köszönjük :) Még másfél hét a dokiig. Utána írok ide mindenképp :)
2014. ápr. 27. 10:18
12/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönjük a drukkolást! Baba van :)
2014. máj. 6. 21:13
13/16 anonim válasza:
Gratulálok! Jó egészséget és boldog babavárást kívánok! Köszi hogy megírtad.
14/16 Vilcsianyuja válasza:
Gratulálok nektek! Csodaszámba menő, mennyire beleástad magad a témába, még a nők közül se mindenki hallott ovutesztről, te meg így vágod a témát :) És biztosan jó apuka is vagy és leszel! Végre egy kérdés és válaszsor, amit üdítő volt végigolvasni!
15/16 anonim válasza:
Jajjj de jó. Gratulálok és jó egészséget.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Ma vagyunk 9 hetesek, kedden a baba másfél centi volt, és már vert a kis szíve! :) És minden energiát elvon a feleségemtől, aki folyamatosan fáradt, és ez eléggé letöri néha a hangulatát - amit persze én meg igyekszek felemelni! Ami engem illet, nálam pont az ellenkezője van: úgy érzem, jelenleg annyi energiám van, hogy elég lenne engem szerződtetni Paksra a bővítés helyett... :DD Bye!
2014. máj. 9. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!