Szerintetek jól teszem?
37 éves vagyok, 2 gyermekem (15 és 9 évesek) van a házasságomból, ami megszűnt még a kisebbik születésekor.
Mostani párommal jól meg vagyunk, 2 éve együtt is élünk - a kezdeti nehézségeket leküzdöttük sikerrel.
Eredetileg úgy volt megbeszélve, hogy nem lesz közös gyermek, egyrészt, mert a lakáskölcsön mellett nem mertük volna bevállalni (rengeteget fizettünk, de ez az ára a saját életnek), másrészt nálam rizikós, ha fiút várok, voltak nem kis problémáim előző terhességek során (konkrétan első baba fiú lett volna, 32 hetesen a pocakomban meghalt, és meg kellett szülnöm, eltemetni stb., másrészt a kisebbik gyerkőc szintén fiú, vele 37 hetesen császároztak meeg sürgősségileg, és a császárnál kiderült, hogy az utolsó pillanatban volt a műtét - lányommal semmi gond nem volt, minden rendben zajlott, ezért gondolom, hogy csak a fiúkkal volt probléma). Most több mint 30 ezerrel csökkent a fizetnivaló, emeltek a béremen, párom is jobban keres - és egy ideje eluralkodott rajtam, hogy annyira jó lenne egy pici baba. A környezetemben sok gyermek született az utóbbi időben - és akár őket látva, akár csak filmben vagy képeken ha bébit látok, annyira erős vágyakozást érzek, hogy azt elmondani nem tudom (már örökbefogadásról is nézegettem oldalakat). Eddig spirálom volt, amit októberben el kellett távolítani, és azóta óvszerrel védekeztünk. Most voltam vissza ellenőrzésre, és az orvos automatikusan felírt fogamzágátlót. Csak hogy közben párommal beszélgettünk és felmerült, hogy lehet, most megpróbálhatnánk bevállalni a babát - ő nagyon szeretné, ha én is szeretném, de azt mondta, ha nem lesz is boldogok leszünk. Igyekeztünk mindent végiggondolni ezzel kapcsolatban - felmerülő kiadások, jelenlegi lakás átalakítása "több szereplősre" stb. Szóval szerintetek merjem, merjük megpróbálni? Vagy a múltbeli szerencsétlen történések miatt ne? Vagy akár a korom miatt? (Nem érzem magam öregnek, de már nem is vagyok ugye fiatal...) Tudom, hogy a döntés a miénk, de jól esne tudni az álláspontokat. Köszönöm!
Köszönöm!
Van egy kislánya, de sajnos elég ritkán tud találkozni vele.
Egyébként azt mondta, már régóta gondolt a babavállalásra, csak nem akarta szóba hozni, mivel úgy beszéltük meg az elején, hogy nem lesz.
Szerintem ez olyan most vagy soha, mert a korod miatt (bocsi!!!) de már nem várhattok arra, hogy jobb legyen anyagilag stb. Most azt írod jobban álltok anyagilag, fizuemelés stb. ez egy kicsit adja a helyzetet, meg ha 3 gyereked van akkor több támogatást kapsz, ezt csak az anyagi oldal miatt írom. Nem tapasztalat, nekem csak 1 gyerekem van, de úgy tudom 3-nál több minden jár, bár nyilván több kiadás is van :) Ha maradtak dolgok az előzőektől vagy van honnan kapni akkor már azzal is kevesebb költeni való van.
Ha mindketten vágytok babaára akkor itt az ideje még pont benne vagy az időben, pláne lehet nem jön elsőre össze. A nagyok már elég nagyok, nem kell annyira pátyolgatni őket, úgy értem lesz időd a picire is.
Én belevágnék a helyedbe, ha annyira vágytok rá!!!!
Próbáljatok meg lányra játszani, hátha, legyetek sokat együtt és ne pont peteéréskor, hátha bejön, de szerintem nem feltétlenül a fiú az ok a problémákra. Vagy esetleg beszélj egy genetikussal ezügyben.
Hajrá!!!!
Köszönöm a biztatást!
Mindent ezerszer végig gondoltam már - és jól esik, hogy más is így látja, nem irreális a gondolat. Sokat segítenek ezek a vélemények, mert nagyon lelkis vagyok és sokat rágódok mindenen, ezen is. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!