PCO és enyhe IR-rel mennyire sikerul az inszeminacio? Most jottek meg a inzulin eredmenydeim nem ad orvossagot, csak az Inofolicot javasolta.
Hármas kezelés nélkül ne vágj bele szerintem :(
velem végigcsináltattak egy pár inszemet és lombikot. Majd kerestem egy jó endokrinológust, 9 hónap kezelés után (háromhavonta nézték az eredményt) pöpec értékeim lettek, és a következő hónapban már nem jött meg. A fiam 5 hónapos :)
Helyes kezeléssel nagyon sokunknak nem kell inszem, sem lombik :)
Az enyhe IR is IR (nekem is azt mondták, hogy ez nem jelent semmit, nem okoz gondot az inszemnél)
nem, az endokrinológus :)
(nem tudom, milyen az a pajzsmirigy-doki, pedig nekem például a pajzsmirigyem is alulműködik) :)
Éhgyomri glucose
4,8
60 perces glucose
5,6
120 perces glucose
3,7
Inzulin
5,0
Inzulin 60 perc
63,0
Inzulin 120 perc
28,3
Inzulin rezisztencia (HOMA index)
1,07
a cukrod sem túl jó. Valószínűleg 60 perc után van valahol egy nagyobb kiugrás, ami leviszi a 120 perces cukrot.
a tüszők emiatt nem repednek, de ha rendbe jönnek az értékek, akkor nem lesz gond.
t4-et néztek? vagy csak tsh-t? d-vitamin szint (ez is alacsony lehet a pcos-nál)
a pcos-nak nálam SEMMI tünete nem volt (na jó, egy kis hajhullás), csak meddőség, és egy vetélés. Ciszta semmi
a pcos-oknak a progeszteron szintje jellemzően alacsony, úgyhogy ez is javulni fog.
a diéta pedig nagyon fontos lenne (gyors-lassú ch arányokkal), a jó endokrinológus mellé keress egy jó dietetikust is :)
miért nincs értelme a meforalnak? orvosilag nem indokolt, vagy csak a dokid szerint?
sajnos sok orvos tényleg nem ért ehhez a betegséghez, én vagy négyet jártam meg, mire egy normálisat találtam
ha ez segít, akkor ez egy nagyon jó csoport (és nem csak mensmentisesek vannak benne):
van dokiajánló, és a kajálásban is sok segítség van fent :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!