Mindig a peteérést követő 14. napon kell megjönnie a menstruációnak? Mert én magamon azt vettem észre, hogy a 11. napon van peteérésem, de a ciklusom 27-28 napos.
Köszönöm!
Én is keresgélem és azt írták mindenhol, hogy a luteális fázis mindig fixen 14 nap. Csak azt nem értem akkor minek kell annyi embernek hőmérőznie, hiszen akkor mindenki akinek fix a ciklusa pontosan ki tudja számolni a peteérést. Magyarán nekem a 13. vagy 14. napon kell, hogy peteérésem legyen és kész. Pedig egy időben hőmérőztem és akkor teljesen mást tapasztaltam.
Megírom az én példámat.
28 napos ciklusom volt. Azt gondolná az ember, hogy király, ez egyszerű, akkor a 14. napon van tüszőrepedés. Fenéket. Amikor elkezdtem hőgörbét vezetni, pláne amikor LH tesztet is csináltam, kiderült, hogy nekem 12 napos a luteális fázisom, és mindig a 16. napon van tüszőrepedésem.
Hőgörbét azért érdemes vezetni, mert a follikuláris szakasz bármilyen hosszú lehet, pár naptól kezdve akár százig is (talán tegnap vagy tegnapelőtt volt egy nő, aki 121 napos ciklusról számolt be, PCOS-e van). Meg azért is, mert jól látszik rajta a hormonszint: ha lapos a görbe második fele, az alacsony progeszteronra utal.
Szia!
Az teljesen igaz, hogy a lutherális fázis egy embernél ugyanannyi nap, viszont a peteéréstől számítva, ami viszont késhet, vagy tolódhat. Nekem pontos a ciklusom és általában a 15. napon van peteérésem de volt már a 13 és a 17. napon is és természetesen akkor korábban vagy később jött meg. Van akinek azonban a ciklusa nem szabályos, és elég tág körben mozog. Mivel én rájöttem hogy nekem mikor van a peteérésem, ahogy mondtad, az utolsó időkben már nem hőmérőztem, éreztem a feszítést, plusz tudtam, hogy hányadik napon vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Mint írtam nekem a ciklus hossza mindig 27-28 napos. Testi jeleket pedig 11. nap környékén produkálok ebből következtette arra, hogy akkor van a peteérésem, de akkor ezek szerint ez lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!