Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A méhen kívüli terhességet...

A méhen kívüli terhességet lehet örökölni? Vagy előfordulhat nálam is, ha anyukámnak volt egyszer (vagy kétszer?

Figyelt kérdés
Milyen tájban, időben jelentkezne a méhen kívüli terhesség tünete ?
2008. júl. 24. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Ez nem örökletes, ne aggódj ezen szerintem. Az orvos az első vizsgálatnál, kb 5 hetesen ki tudja tapíntani, hogy megfelelő helyen tapadt e meg, tehát elég korán. Nem minden esetben van tünete sajnos.
2008. júl. 24. 13:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia.Vannak genetikai dolgok amiket örökölhetsz, de ez nem törvényszerű.Ha megtermékenyül a sejt, méhenkívül az attól van mert álltalában nem jó helyen tapad meg.A legtöbb esetben a petevezetéken vannak a méhenkívüli terhességek, és sokszor azért mert szűk a petevezeték.Ez lehet, hogy a sok gyulladás miatt szűkül össze, de lehet, hogy öröklött ,hogy a petevezeték kicsit szűkebb a kelleténél. ,.Menj el nőgyógyászhot és beszélj vele, ő többet tud erről mondani, és megvizsgál alaposan.De mint írtam nem törvényszerű hogy neked is legyen.Lehet, hogy feleslegesen aggódsz.
2008. júl. 24. 13:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Még nem is tudom, hogy terhes vagyok-e ? Csak azért kérdem, hogy ha lenne tünete fájna-e már most így 4-5 hetesen..

Nem teszteltem még,de elég nagy rá az esély... :)de múltkor is egy hetet késett és megjött...azért is nem kapkodok még a teszttel, mert 20-án kellett volna megjönnie...A hőm igaz, már lassan 2 hete 37 körül van..tegnap este meg pl.37,5 volt bent mérve ! Reggel is 37..(eddig 36,8 volt egy hétig),úgyhogy lehet mégiscsak van vki odalent :)? Has, tompa "mintha megjönne" érzetem van néha...melleim nagyok, kemények,de előtt is ilyen szokott lenni!A melleimet figyelem, viszont mintha itt -ott több kékes erem lenne...úgyhogy lehet már csak beképzelem magamnak, de lehet nem hiába :)Majd vasárnap felé tesztelek, addig várok !Lehet csak álterhes vagyok ???! :)

2008. júl. 24. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!