Három missed ab után nagy felelőtlenség genetikai vizsgálat nélkül újabb terhességet vállalni? /már van egy gyermekünk/
Mi voltunk genetikai vizsgálaton, nem találtak semmit, ettől függetlenül 5 babát veszítettem el.
Ingyenes a vizsgálat, mindkettőtöktől vért vesznek, kb 2 hét múlva eredmény.
Szerintem kérjél beutalót az orvostól, ezen ne múljon, legalább tudod van-e valami probléma.
Kedves utolsó!
Te egymás után veszítetted el a babókat? Neked egy éven belül történtek, de azért lépném meg a következőt is genetika nélkül, mert belegondoltam, hogy az eddigi orvosom jóformán semmilyen vizsgálatra nem küldött- még hormonszintet sem nézetett, így aztán végigjárnám előbb az " egyszerűbb" vizsgálatokat. Az utolsó babánál is nekem kellett a Duphastont kierőszakolni.Két hétig szedtem 3×1et, aztán lecsökkentette 2×1re. Na, addig fejlődött a babám.
Szia!
Szerintem válts dokit. A többivel együtt azért érdemes lenne megcsináltatnod a genetikát is, nem bonyolultabb a többinél, ez is csak egy vérvétel. Sokáig el tudják húzni a vizsgálatokat, így hamarabb kiderülne mi a gond.
Szia.
egyet értek az előttem szólóval sürgősen válts dokit. Engem az én dokim már a második vetélés után elküldött kivizsgálásra, pedig már nekem is van egy egészséges kisfiam. Én már lassan végzek vele eddig minden eredményem negatív. Szerintem neked se ártana.
Szia! Én voltam akitől kérdeztél. Nem egy éven belül, hanem 2007-ben két pici, 21-hét, 9-hét, 2008-ban ismét kettő sajnos 7-8héten. 2009-ben hála sikerült egy egészséges kisfiút szülnöm. Most egy hete műtöttek. missed ab. 8 hetes voltam. :(
Nagyon sok mindent végigjártam, mire kiderült mi volt a (legfőbb) ok.
Kérlek menj el a háziorvosodhoz, és kérj egy pajzsmirigy vérvételet! Indokolhatod is heves szívdobogással, nyomásérzéssel a torkodban!!! Az eredmény lesz a döntő.
Nekem teljesen véletlen derült ki, sőt a dokim szerint is jók lettek az eredményeim, a normál tartományon belül. Viszont kimaradt a rendszerből, hogy 2TSH alatt kell lenni, mert ez érték fölött aligha tud megmaradni a baba. Igaz vannak kivételek. Nekem 3,8 volt a TSH-m, és így vetéltem sorba. Kaptam gyógyszert, három hónap múlva sikerült. :) (endokrinológus) Ezt az utolsót nem tudom hova tenni, hiszen elméletileg már minden rendben volt, lehet ez volt az a "megesik" kategória.
+elmentem egy hüvelyi uh-ra (magán-4D)ahol kiderült pco-s vagyok. Ettől is elveszthetjük a babót. :( Erre is kaptam gyógyszert.
Szerintem minden lehetséges utat járj be. A genetikával nem veszítesz semmit, viszont ahhoz beutaló kell a dokidtól, aki úgy látom nem igazán törődik veled. Feltétlen válts orvost. Én magánba jártam, de még így is csalódtam. Sok idő kellett mire megtaláltam a jó orvosokat. Az a szomorú az egészbe, hogy min magán. SZTK-n letojnak.
Minden jót, és sok sikert!!! Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!