Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szedem a duphastont. Befolyáso...

Szedem a duphastont. Befolyásolja a tesztelést? Késik is a mensim. Esetleg lehet tévesen + a tesztem a bogyótól?

Figyelt kérdés

Csak jan.4-én tud a doki fogadni,és a mensim nem jött meg.16-ra nem is vártam.

Most nem tudom,hogy kell-e szednem tovább a duphit vagy sem?

Teszteltem,és + lett,de több tszt meg--.Lehet,hogy csak a megnövekedett hormonszintemet mutatta ki a teszt és mégsem vagyok terhes?

A DUPHASTON HATÁSSAL VAN A MENSIRE?KÉSHET ETTŐL A BOGYÓTÓL,VAGY MEGJÖN TŐLE AHOGY KELL???(ez fontos kérdések,aki tud,NAGYON SZÉPEN KÉREM SEGÍTSEN!!!)

Köszönöm!!!

2009. dec. 17. 10:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A terhesteszt a vizeletben lévő HCG hormon mennyiségére reagál. Ez a hormon csak terhesség esetén termelődik. Ha a mennyisége eléri a méréshatárt, akkor a teszt pozitív lesz. Semmi mástól nem lehet pozitív, csak a babától. A Duphaston EGYÁLTALÁN NEM BEFOLYÁSOLJA.

A Duphastonban progeszteron van. Ez az az hormon, ami tüszőrepedés után kezd termelődni a nő szervezetében, és felnyomja a hőt. Ettől felugrik a hőgörbe - de ez csak mellékhatás. A hormon fő dolga, hogy megvastagítja a méhnyálkahártyát - ezzel elősegítbe a beágyazódást -, és fenntartja a terhességet. A progeszterontzint terhesség esetén egészen a szülésig magas marad. A progeszteronszint leesése vetélést okozhat, ezért a gyógyszert nem szabad abbahagyni addig, amíg ki nem derül, hogy teherbe estél-e, vagy sem.

Ezt úgy tudod megtenni, hogy tesztelsz. Több nap egymás után, lehetőleg azonos típusú teszttel, azonos napszakban. Ha a második csík erősödik, akkor a HCG hormon szintje is nő, azaz a baba fejlődik, erősödik, "kapaszkodik" a méhnyálkahártyádba. :-)

Ha kiderül, hogy terhes vagy, akkor a Duphastont az orvos valószínűleg a 12. hétig szedetni fogja veled. Csak akkor hagyd abba a Duphaston szedését, ha nem vagy terhes, és/vagy az orvos abbahagyatja veled.

2009. dec. 17. 11:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja igen, az lemaradt, hogy a Duphastontól akár késhet is.
2009. dec. 17. 11:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem annak idején az orvosom azt mondta,hogy ha pozitív a teszt a duphaston mellett akkor baba van. Nem befolyásolja a tesztet. Viszont ha meg nincs baba akkor rendesen megjön melette.

Ha pozitív a teszt akkor is tovább kell szedni,mert az segít, hogy ott tudjon maradni a picike. Én is szedtem a 12. hétig. Most 3 hónapos a lánykám. :-)

Szorítok,hogy baba legyen. Nem is kell ennél szebb ajándék karácsonyra. :-)

Sokat pihenj!!!

2009. dec. 17. 11:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszotokat,de ha tudtok segítsetek még légy szíves!

Tehát ha van + és van -- tesztem is,akkor lehetséges a baba.

Ti a helyemben elmennétek pl:a háziorvoshoz(aki egyben szülész - nőgyógyász is),ha nem tud jan.4-ik fogadni a saját nődokitok?

Ugyanis a gyógyszert ki kell írtanom,mert elfogy.

Félek,hogy hamis a + teszt,és becsapott--viszont több teszttel is teszteltem,és egyik ilyen,másik olyan eredmény produkált.

Félek,hogy nincs baba,és csak a mensim késik.

A tüneteim megvannak,de félek,hogy csak pms tünet:

-mellfeszülés

-aluszékonyság

-sűrű pisilési inger

-5,és 9-ik dpo-n vérfolt.

-hőm:36,95

Segítsetek légyszíves.

Nagyon köszönöm

2009. dec. 17. 15:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én mindenképpen szedném tovább a gyógyszert. Nekem anno azt mondta az orvosom,hogy nincsen hamis pozitív teszt.(a forgács intézetbe jártam)

Mindig ugyan olyan teszttel csináltad?Milyen érzékenységű volt?

2009. dec. 17. 15:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Hamis pozizív teszt NINCS. Ha a használati utasításnak megfelelően használtad, és időn belül lett kétcsíkos, akkor az pozitív teszt, nincs mese.

A teszt második csíkjában olyan reagens van, ami csak akkor színeződik el, ha HCG hormon éri. Ez a hormon azonban csak terhesség alatt termelődik. Az elképzelhető, hogy a reagens nem színeződik el alacsony hormonszint miatt, az azonban nem, hogy hormon hiányában elszíneződjön. Ha kétcsíkos a teszted, akkor ott HCG van, tehát baba van.

És ha baba van, akkor nem szabad abbahagynod a Duphaston szedését. Ha az orvosod nem tud fogadni téged az idén, akkor keress másikat, vagy menj el a nőgyógyászati ügyeletre. Nehogy má' a karácsonyi leállás miatt veszélyeztesd a terhességedet!

Első voltam.

2009. dec. 17. 15:53
 7/12 A kérdező kommentje:

Isten szava szóljon belőletek!!!

Szóval leírom --kicsit lehet hosszú leszek--,hogy milyennel teszteltem:

-Medilab +

-Szintén Medilab --

-Crearblue:+-másnapra(mára)a teszkazettában MINDEN eltűnt,de a controllcsík maradt

-Lilly:-

-Qupdo iszonyat halvány +,de mára szépen alig látszik

-Gabriell:tegnap --,ma meg halvány +--de lehet csak a helye látszik halványan--de azt is szépen látni nem kell fényhez vinnem

Azért teszteltem ennyivel,mert egyik kérdésemre (az volt a válasz,hogy a Medilab hamisan is lehet +.Ezért fogatam magam,tűz kocsiba,és irány a patika.Ott hagytam kb:8000ft-ot.

Azt hozzáteszem,hogy nem tudom melyik teszt milyen érzékenységű,de a Medilab-on most is ott van szépen az a két csík,ráadásul azt nem első vizeletből csináltam.

Tényleg ennyire megbízhatatlan?

Másrészt,meg nem jött meg a mensim.Aztán meg ott vannak a tüneteim.

Ha a duphaston progihormont tartalmaz,attól a mensim késhet?

Holnap mgyek a házidokimhoz,mert ő egyben nőoki is,és íratok ki vele gyógyszert!

Nincs kedvem venni töb tesztet,mert elég sokba került ez a pár darab is.De ezen aztán ne múljon!

Olvastam sok fórumban,hogy soken teszteltek Medliba-al,Gabriellel.Írnátok ezekről a tesztekről valamit?Gabriell csomagolásán az áll,hogy 25-ös.De a Medilab-on nem találtam.

Sajnos a ClearBlue becsapott.Pedig állítólag jó,és érzékeny.

Köszönöm a segítségeteket,és neharagudjatok,hogy ennyit kérdezek,vagy ennyire kirészletezem,de most csakis Rátok tudok hagyatkozni:)

2009. dec. 17. 16:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Most kikukáztam a Medilab dobozát.:)

Az van feltüntetve,hogy 25 IU/L HCG

10 perc után érvénytelen.Nekem már akkor előjött a tesztcsík,mikor a controll.

A többinél később jöttek ki az "eredmények".MELYIKNEK HIHETEK?

2009. dec. 17. 16:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindig gabriellel teszteltem,és amikor pozitív lett-igaz nagyon halványan-akkor abból baba lett.

Másnapra erősödött a csík.A többi tesztet így nem nagyon ismerem.

A hugom próbálkozott mindenféle tesztekkel,na ő járt úgy hogy hol ilyen lett az eredmény,hol meg olyan.De sajna nem tudom név szerint milyenekkel tesztelt.

De most 8 hónapos a kisfia. :-)

Nem szeretnék hiú reményeket kelteni benned-hidd el tudom milyen várni azt a második csíkot,11 éve próbálkoztunk mire össze jött-de szerintem ott van az a picike. Ha ma mész orvoshoz,valószinű ő is ezt fogja mondani.Nagyon drukkolok neked,légyszi majd írd meg,hogy mi volt a dokinál.

2009. dec. 18. 03:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Én 8x teszteltem pozitívat egymás után. Összesen 800 Ft-omba került csak. :-) De megmondom, hogyan. nem egy nap alatt lőttem el ötféle tesztet, hanem több nap egymás után ugyanakkor, ugyanolyat. Így a tesztek eredményét össze lehet hasonlítani. És való igaz, szépen látszódott, ahogy erősödik a másoik csík, nő a HCG mennyisége, azaz fejlődik a kisbaba. :-)

Nézd: [link] Ez az ötnapos állapot 100 Ft-os, 10-es érzékenységű One Step Vaterás teszttel.

Ha a helyedben lennék, most is ezt tenném. Vennék egy olcsó, de érzékeny tesztet, és minden nap ugyanabban az időben tesztelnék. Már két-három nap után látszik így, hogy mi a helyzet a második csíkkal: erősödik vagy gyengül. Ha erősödik, akkor baba van. Ha gyengül, akkor baba VOLT. :-(

2009. dec. 18. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!