Ti mit tennetek v reagalnatok a helyemben?!
Kedves Utolso! Az apasag kerdese a torveny szerint is egy velelem, ami megdontheto kulonbozo jogi utakon. Az igaz, hogy a a házasság tényén alapuló apasági vélelem alapvélelem, vagyis elsőbbséget élvez minden további vélelemmel szemben, de ez is megdontheto. Az uj Ptk szerint lehetoseg lesz/van nemperes eljarasra is:
A masodik link egy ugyved eleg kimerito leirasa, de ez meg a "regi" Csjt.-t veszi alapul, ahol csak a peres ut van. Azt nem tudom, hogy ilyen esetben melyik torvenyt fogjak alapul venni, mert ugye az eset idejen hatalyos jogszabalyt kell alkalmazni. Ha a fogamzas idejen hatalyos jogszabaly az alap, akkor a regi Csjt., es sajnos csak a peres ut van, de ha a szuleteskor hatalyos torveny lesz iranyado, akkor az van lehetoseg a nemperes eljarasra.
Hú picit zavaros nekem, én csak tapasztalatból írtam ezt le, mert hasonló volt a szituációnk, csak nekünk Hál' Istennek megvolt a 300 nap. De ha jól látom ebben a cikkben is ezt írja :
"Lehetőség a nemperes útra
A nemperes útra akkor lesz lehetőség, ha az életközösség legalább 300 napja megszűnt."
Lehet én értelmezem rosszul,de kérdező ennek mindenképp járj utána!
Egyébként pedig a kérdésedre is válaszolva: Kit érdekel más véleménye? Legyetek nagyon boldogok a babátokkal, és ne foglalkozz más esetleges "ítélkezéseivel" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!