Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit tennetek v reagalnatok...

Ti mit tennetek v reagalnatok a helyemben?!

Figyelt kérdés
Augusztusban veget ert a hazassagom,de terhes voltam.Elveteltem.A mostani parom vegig mellettem volt.Fel eve vagyunk egyutt es szeretjuk egymast.Hamar szoba is kerultek kozottunk rogton komoly dolgok.Nekem azt mondtak nehez lesz teherbe esnem,volt ferjemmel is sok idobe kerult.Most megis tehes lettem az uj paromtol.Olyan hirtelen jott,fogalmam sincs hogyan mondjam el a csalad,baratok,kolegak...felek az itelkezesektol foleg h most valok
2014. márc. 25. 13:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen :)
2014. márc. 25. 16:37
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Kedves utolso! Sajna tevedsz, jol irja a masik valaszado! Ha a valasi vegzes es a gyermek szuletese kozott nem telik el ! 301 ! Nap, a gyermek automatikusan a volt ferj nevere kerul, o az apa!!! Mi sem csinaltathattuk meg az apasagit, amig nem bizonyitjuk jogeros vegzessel, hogy letelt az a bizonyos 301 nap... mekkora hulyeseg...Egyetlen megoldas a hazassag... tenyleg igaz, hogy csak akkor lehet a even!!
2014. márc. 25. 21:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Utolso! Az apasag kerdese a torveny szerint is egy velelem, ami megdontheto kulonbozo jogi utakon. Az igaz, hogy a a házasság tényén alapuló apasági vélelem alapvélelem, vagyis elsőbbséget élvez minden további vélelemmel szemben, de ez is megdontheto. Az uj Ptk szerint lehetoseg lesz/van nemperes eljarasra is:

[link]

A masodik link egy ugyved eleg kimerito leirasa, de ez meg a "regi" Csjt.-t veszi alapul, ahol csak a peres ut van. Azt nem tudom, hogy ilyen esetben melyik torvenyt fogjak alapul venni, mert ugye az eset idejen hatalyos jogszabalyt kell alkalmazni. Ha a fogamzas idejen hatalyos jogszabaly az alap, akkor a regi Csjt., es sajnos csak a peres ut van, de ha a szuleteskor hatalyos torveny lesz iranyado, akkor az van lehetoseg a nemperes eljarasra.

[link]

2014. márc. 26. 12:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Hú picit zavaros nekem, én csak tapasztalatból írtam ezt le, mert hasonló volt a szituációnk, csak nekünk Hál' Istennek megvolt a 300 nap. De ha jól látom ebben a cikkben is ezt írja :

"Lehetőség a nemperes útra

A nemperes útra akkor lesz lehetőség, ha az életközösség legalább 300 napja megszűnt."

Lehet én értelmezem rosszul,de kérdező ennek mindenképp járj utána!

Egyébként pedig a kérdésedre is válaszolva: Kit érdekel más véleménye? Legyetek nagyon boldogok a babátokkal, és ne foglalkozz más esetleges "ítélkezéseivel" :)

2014. márc. 26. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!