9 hónap próbálkozás? PCOS?
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni… 23 éves vagyok, és a párommal 9 hónapja szeretnék kisbabát, de sajnos eredménytelenül. Tudom, hogy ez az idő még nem adhat elkeseredésre okot, ám a hónap vége számomra mindig csalódás. Korábban rendeltem ovulációs tesztet, ám a teszt csík mindig halványabb volt. A Rossmannban vett 2500 Ft-os teszt pedig 2-3 napig is pozitívat mutatott.
Mindketten elmentünk általános vizsgálatokra. Az orvosok eddig mindent rendben találtak. A ciklusom rendszeres, 29 napra szokott megjönni, ám a fájdalom sokszor olyannyira elviselhetetlen, hogy fájdalomcsillapító mellett hányok az erős görcsöktől, és munkaképtelen vagyok. Emiatt volt MRI vizsgálatom, s a leletben ez szerepel: „…az ovariumokban több kis tüszőre utaló cystosus képlet látszik.” Mivel nem vagyok orvos, és csak hasonló eredményeket találtam az interneten, lehetséges, hogy PCOS-em van? Az endometriózist kizárta az doktor.
A labor eredményem:
TSH: 2,430 mIU/l, fT3: 5,03 pmol/L, fT4: 13,88 Prolactin: 438,3 mIU/l.
Normálisnak számítanak ezek az értékek?
Előre is köszönöm a segítséget, illetve a válaszokat! :)
R.
Az ilyen erős fájdalom endometrozísra utalhat, ezt mindenképpen ki kéne zárni. A PCOS ezekből a laborokból nem állapítható meg, kéne 3. napi női hormon sor és terheléses cukor és inzulin vizsgálat.
A TSH-d egy picit megasabb mint az ideális 1 körül lenne jó.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Sajnos már hónapok óta húzódnak a kivizsgálások, és még csak azt sem lehet mondani, hogy nem fizetek érte, ugyanis eddig csak magánorvosoknál voltam. Az egyik nem is akart foglalkozni a problémával, mondván hogy normál esetben 1 év sikertelen próbálkozás után kéne orvoshoz fordulnom. A labort egy másik doktorral csináltattam meg, de ő azt mondta az eredményekre, hogy teljesen tökéletes, és örüljek neki.
Kedden megyek újra orvoshoz, reménykedem benne, hogy most már tisztább képet fogok kapni a jelenlegi helyzetről.
Köszönöm szépen a tanácsot, mindenképp fel fogok keresni egy endokrinológust!
Sajnos semmire nem garancia a magán orvos, engem milliókért majdnem megöltek.
Ajánlom, hogy a Mensmentist keresd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!