Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikortól lehet leghamarabb...

Mikortól lehet leghamarabb tünete annak, hogy teherbe estem? Aktus után hány nappal leghamarabb?

Figyelt kérdés
2014. márc. 3. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
a korai terhességi tünetek megegyeznek a pre menstruációs tnetekkel, igy a legtöbb nö nem tudja ebböl még hogy melyik okozza. a legbiztosabb tünet ha nem jön meg a nem várt. Egyébként aktus után 2 héttel nyugodtan lehet már tesztelni.
2014. márc. 3. 10:01
 2/8 anonim ***** válasza:

a legkorábbi és leginkább általános tünet az, hogy kimarad a menstruáció

tehát akkor, amikor meg kellene jönnie

a többi eléggé véletlenszerű, van aki semmi "hagyományosat" nem érez, egyéb tüneteket meg betud pl. betegségnek.

a hányást, émelygést sokan mondják, hogy az csalhatatlan jel, nos, én pl. a 15. héten hánytam egyetlen egy napon, akkor is fertőzés miatt.

2014. márc. 3. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
ez eléggé változó, legelőször a beágyazódást érezheted (hasszurka, hasmenés, hőváltozás, pecsételő vérzés) ez kb. aktust követő 4-6. nap körül. Aztán eljön az első nem várt menstruáció, és ezzel egy időben az első terhességi tünetek, amik nagy része szerintem pszichés, én onnantól hogy kimaradt a menzeszem, az összes létező tünetet elkezdtem produkálni, kivéve a hányást, mert azt nagyon nem akartam. Hát nem furcsa? :)
2014. márc. 3. 10:04
 4/8 A kérdező kommentje:
És ha én febr. 26-án, 27-én, 28-án, és 1-én voltam együtt a férjemmel védekezés nélkül, mert kb akkor tájt volt peteérésem, és 28-tól fejfájásom volt 3 napig, szédültem és a petefészkem körül szúrkált. Ma émelygek...de nem nevezhető erős hányingernek. Vagy csak beképzelem?
2014. márc. 3. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon változó, de legtöbb embernek a teszt mutatja ki előbb, minthogy tünete legyen. Ezzel én is így voltam, már korán teszteltem. 6. hétig szinte semmit nem éreztem, talán a mellem feszült úgy, mint amikor tini voltam és nőtt (kb. pont az elmaradt menstruációtól) Egy tünet volt, de ezt csak utólag tudtam be a terhességnek: az ínyérzékenység. A megváltozott hormonok miatt sok kismamának érzékeny/vérzős lesz az ínye, ez nekem már a nem várt előtt elkezdődött és végig kitartott, szülés után pedig mintha elvágták volna. De csak ez alapján nem mertem volna fogadni rá, hogy biztos terhes vagyok.

A klasszikus tünetek, egyértelműen a 8. héttől jöttek (hányinger, hányás, stb.)

Úgyhogy én azt mondom, hogy nagyon érzékeny tesztek vannak már, azokra jobban lehet alapozni, mint a vélt tünetekre

2014. márc. 3. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
csak beképzeled iylenkor még semmi tünet nem lehet. Még csak most ér le a méhedbe a megtermékenyült petesejt de a beágyazódás még pár napig el sem kezdödik. A tünetek a beágyazódás után jelentkezhetnek mert csak akkor kezd el termelödni a HCG.
2014. márc. 3. 10:28
 7/8 anonim ***** válasza:
a beágyazódást érezheted ilyen korán is, de lehet hogy valami vírus, ami hányingerrel fejfájással jár pl. influenza. Minden esetre tesztet csak a kövi menstruációd 2.-3. napján csinálj addig nincs értelme
2014. márc. 3. 10:28
 8/8 anonim ***** válasza:
A szédülés, hányinger még nagyon korai lenne tünetnek. :) Ezek a legtöbb esetben csak jóval később jelentkeznek, mikor már késik, és a teszt is pozi, esetleg az első UH-on is túl vannak már. Persze van akinél előbb, van hogy később, vagy egyáltalán nincs, tehát teljesen változó, de ilyen korán egészen biztosan nem. Hiszen még ha teherbe is estél a múlt hét folyamán, a beágyazódás még meg sem történt, és addig a szervezetnek nincs tudomása a terhességről.
2014. márc. 3. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!