Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tri-Regol fogamzásgátlót...

Rainbow2013 kérdése:

Tri-Regol fogamzásgátlót szedek 5hónapja, szombaton (2014. 02.22) együtt voltunk a parommal es belem élvezett kétszer. Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Szeptember óta először szeretkeztunk (volt egy kis vérzés szex után). A gyógyszer mindig este veszem be de mivel rohanosak a mindennapok nem mindig 7kor hanem pár ora elteltével vagy elobb, antibiotikumot nem szedtem a gyógyszer mellett! Szerintetek lehetséges a terhesség? 9nap múlva kéne megjonnie, de furcsán érzem magam az aktus óta, főképp reggel.
2014. febr. 26. 08:51
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
Azért azt egyenlőre korai lenne kijelenteni, hogy helyreállította. Amíg szeded persze, hogy rendszeres, mert a benne lévő hormonok irányítják a ciklusod, de mivel fogamzásgátló, peteérésed sincs, a menzeszed is csak azért jön meg, mert szünetet tartasz, és leesik a hormon szint. De kérdéses, hogy milyen lesz majd, ha abbahagyod.
2014. márc. 6. 07:16
 32/48 A kérdező kommentje:

Igen ez igaz! remélem minden oke lesz akkor is.

Azt olvastam, hogy a fogamzásgátló olyan "védő felületet" von a méh köré, hogy a spermium nem tud bejutni. Akkor, hogy lehet, hogy sokan a gyógyszer mellett lesznek terhesek?

2014. márc. 6. 07:37
 33/48 anonim ***** válasza:

Nem tudom ezt hol olvastad, de ez nem igaz. :) Sőt mi több, hatalmas nagy butaság! A fogamzásgátló tabletta úgy fejti ki fogamzásgátló hatását, hogy megakadályozza a peteérést. Semmiféle "védőháló" nincs. Annyi, hogy évekig tartó szedésnél előfordul, hogy kicsit elvékonyodik a méhnyálkahártya, de az megint más tészta.

Mivel semelyik módszer nem 100%, mindegyik megoldásban van némi hibafaktor, így persze előfordulhat, hogy valaki a szedése ellenére teherbe esik. De az nagyon ritka. Vagy azért, mert nem megfelelő számára az adott tabletta, vagy nem szedik rendesen, vagy pedig antibiotikum kúra, vagy esetleg más gyógyszer meggyengíti a tabletta hatását, és nem alkalmaznak kiegészítő védekezést.

2014. márc. 6. 09:04
 34/48 A kérdező kommentje:
csak mostanság egyre többet eszem is. nem bírom ezt a bizonytalanságot :(
2014. márc. 6. 17:41
 35/48 A kérdező kommentje:
megjött, bár elég gyengén, de megvan
2014. márc. 7. 16:53
 36/48 anonim ***** válasza:
Kevesebb van mint szokott lenni?
2014. márc. 7. 20:01
 37/48 A kérdező kommentje:
ma eddig 3tampont használtam, most úgy veszem eszre, hogy estére megerősödött! :)
2014. márc. 7. 20:23
 38/48 anonim ***** válasza:

"Azt olvastam, hogy a fogamzásgátló olyan "védő felületet" von a méh köré, hogy a spermium nem tud bejutni."

A tabletta nem. Léteznek helyi (hüvelyi) fog. gátlók, zselék, amik a méhszájon nem engedik átjutni a spermiumokat. Ezzel keverhetted össze.

A tabletta 2 féle módon hat: egyrészt akadályozza a peteérést, másrészt elvékonyítja a nyálkahártyát (ha mégis érne pete véletlenül, akkor nincs, ahol megtapadjon). Ha vékonyabb a nyálkahártya, kevesebb a vérzés is.

"Akkor, hogy lehet, hogy sokan a gyógyszer mellett lesznek terhesek?"

Nem "sokan". A gyógyszer Pearl-indexe 0,1-0,5

Ez azt jelenti, hogy 1 év alatt 100 így védekező nőből 0,1-0,5 esik teherbe. Magyarul: egy ezrelék. Ez vállalható kockázat szerintem, ez a leghatékonyabb módszer.

Az óvszeré 3-4 (tehát 100 nőből 1 év alatt 3-4), megszakítással 35, védekezés nélkül 85.

Itt olvashatsz erről:

[link]

Azért esnek "sokan" teherbe így, mert

- ide panaszkodni járnak az emberek (halmozottan fordul elő ilyen eset)

- könnyebb a tablettára fogni, mint beismerni, hogy hülye voltál és elszúrtad

- sokan nem tudják vagy nem veszik figyelembe, hogy mi gyengíti a gyógyszer hatását (az antibiotikumot tudják, de azt, hogy gyógyteák is, azt nem) - de ez NEM a gyógyszer hibája

Magyarul: ha normálisan szeded, 1 ezrelék az esélyed, ha meghűlés elleni teakeverékkel veszed be vagy antibiotikumra, vagy simán kihányod, akkor jóval nagyobb.

Tehát nem elég minden szemet bevenni, tudni kell, hogy mi befolyásolja a hatását.

2014. márc. 10. 12:05
 39/48 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) úgy fest semmi baj. nagyobb volt az ijedtseg, mint a baj! :) és köszönöm, hogy a.gyógyszerről is ilyen sok új infót kaptam :)
2014. márc. 11. 06:43
 40/48 A kérdező kommentje:
Az normális, hogy két hete volt meg és a punim felett fel van puffadva azóta is (puha de nem lapos hanem fel van puffadva) ???? vagy teszteljek? az aktus után meg volt, ugyanannyi vér volt,mint mindig.
2014. márc. 24. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!