Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tri-Regol fogamzásgátlót...

Rainbow2013 kérdése:

Tri-Regol fogamzásgátlót szedek 5hónapja, szombaton (2014. 02.22) együtt voltunk a parommal es belem élvezett kétszer. Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Szeptember óta először szeretkeztunk (volt egy kis vérzés szex után). A gyógyszer mindig este veszem be de mivel rohanosak a mindennapok nem mindig 7kor hanem pár ora elteltével vagy elobb, antibiotikumot nem szedtem a gyógyszer mellett! Szerintetek lehetséges a terhesség? 9nap múlva kéne megjonnie, de furcsán érzem magam az aktus óta, főképp reggel.
2014. febr. 26. 08:51
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
még 4 nap mensiig, gorcsolget a hasam de egyre többször sírok mostanság, néha olyan dolgon is amin alapból nem sirnek, ez lehet azért van mert baba van?
2014. márc. 3. 21:11
 22/48 anonim ***** válasza:
Ezeket csak bebeszéled magadnak. Még amúgy is túl korai lenne tünetnek.
2014. márc. 4. 07:34
 23/48 A kérdező kommentje:
Remélem igazatok lesz!
2014. márc. 4. 17:41
 24/48 A kérdező kommentje:
most lehet ez fura es tényleg en vagyok a hulye, de a bolognai szagatol majdnem behanytam. :( es már 5-6.napja hányingerem van minden reggel. 10napja voltunk együtt a parommal. 3nap van a mensiig. cicifeszules es viszketes nincs, a bimbó udvar se barnult be, a hasam gorcsolget.
2014. márc. 4. 21:33
 25/48 A kérdező kommentje:
a mensim ma (2nappal előbb) jött meg, halvány rózsaszín es épp, hogy van eddig. Tegnap este elég meleg vízben furodtem amiatt lehet ez vagy mert lehet hogy baba van?
2014. márc. 5. 09:26
 26/48 anonim ***** válasza:
Várj még, hátha megjön normálisan. Ha nem, akkor tesztelj!
2014. márc. 5. 10:23
 27/48 A kérdező kommentje:
rendben köszi!'
2014. márc. 5. 10:59
 28/48 A kérdező kommentje:
3 órát volt bent a tampon most mentem cserélni es semmi... lehet beagyazodasi vérzés? vagy majd 2nap múlva rendesen megjön ahogy kell?
2014. márc. 5. 12:24
 29/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, hagyd már abba a parázást! Nem vagy terhes.

Akkor se, ha enyhe a vérzés.

Hónap közben is vérezgettél, ráadásul valami problémára szeded a gyógyszert (gondolom, hormonális gond), simán lehet emiatt az eltérés.

Csinálj egy tesztet, hogy megnyugodj.

A beágyazódási vérzés ritka, és nem ilyen. Max. pecsételő.

Normális, ha 5 nap után jön meg.

Az viszont nem normális, amit írt valaki:

"beveszem az utolsót este és másnap este már meg is jön."

Ilyenkor nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés, amikor megvonod a hormont, vagyis a tablettát. A szervezet NEM tudja, hogy te hányadik tablettánál tartasz, a 18-adiknál, a 21-ediknél vagy a 27-ediknél.

Nem jöhet meg az utolsó tabi után 24 órával, hiszen nem tudhatja a szervezet, hogy nem jön-e még egy tabletta. (Ráadásul 12 órát lehet késni is, tehát még 36 órával később sem igazán jöhet meg.)

Hányingered bármitől lehet ilyen vírusos időben, a többit meg csak képzeled, a pozi terhességi tesztig SEMMI tünet nincs. A "fura" érzés a stressztől van, ezen pörögsz már 2 hete.

De lehet amiatt is, hogy pszichésen nem vagy érett a szexre, és lelkiismeret-furdalásod van, mert megtetted.

Csinálj tesztet, és írd meg az eredményt! Nyakamat rá, hogy negatív lesz.

És igen, ezt a gyógyszert fél évnél tovább nem ajánlott szedni a magas hormontartalma miatt. (Kivéve ha elmentél felülvizsgálatra és a doki továbbra is szükségesnek találja a szedését, de én pl. tuti másik dokihoz mennék.)

Ha netán PCOS-re kaptad, akkor egyáltalán nem lett volna ajánlott, helyette fordulj endokrinológushoz.

Ha negatív a teszt, nem baj, hogy gyenge a vérzés vagy kimarad. Ha a következő is kimarad (vagy vérzel hónap közben), akkor doki.

Ha terhes vagy, tilos bevenni a gyógyszert.

2014. márc. 5. 14:35
 30/48 A kérdező kommentje:

megvárom azt a ket napot (amikor ténylegesen meg kell jönnie). ha nem jon meg tesztelek! mert ma téves riasztás volt csak pár csepp barna.

a fogamzásgátlót meg azert kaptam mert rendszertelen volt a havi vérzésem es ez állította helyre.

2014. márc. 5. 18:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!