Beágyazódáskor, és az után, hogy kell alakuljon a hőnek?
Köszi szépen!
Mindenképpen akkor esnie kell?Ha nem esik le akkor nincs beágyazódás?
A luteális szakasz közepén újra ösztrogéntermelésre kerül a sor, ami a hömérséklet 1-2 napos esését okozza. Az ösztrogén felelös a hüvelyi nyálka termeléséért is, így ebben az idöszakban krémes állagú nyálkát is szoktak tapasztalni. Ez a jelenség ugyan idöben összeesik a beágyazódással, de ezzel nincsen semmilyen összefüggésben. Így sajnos ez alapján nem lehet egy esetleges terhességre következtetni. [link]
Azaz lehet beágyazódás hőmérsékletesés nélkül is, és hőmérséklet-esésnél sem kötelező, hogy van beágyazódás. A hőgörbe nem a beágyazódást mutatja, hanem a hormonszintet: az ösztrogén leviszi a hőt, a progeszteron meg felviszi. Babára nem lehet belőle mövetkeztetni - csak akkor, amikor már meg kellett volna jönnie, de a hő még mindig fenn van, mert a progeszteron (terhességmegtartó hormon) még mindig termelődik.
Értem,köszönöm szépen.
Ma vagyok a 8-ik dpo-n,és 4 napja 37 a hőm.Akkor lehet még,hogy esni fog,ugye?
Duphastont írt ki a doki,mert leesett a hormonszintem,és az 5-ik dpo-n volt egy pici vérzésem,ami el is múlt.Félek,hogy ez a gyógyszer nem fog segíteni.
Még így nem voltam mióta a hőmet mérem,hogy 37 legyen a hőm egyfolytába 4 napon keresztül.
Másik az,hogy sajnos sokat járok pisilni,és azt olvastam valamelyik kérdésnél,hogy a sűrű pisilés a mensi előjele.
Akkor már ne is reménykedjek ugye?Vagy foghatom a vérbőségre?Melleim is fájnak,de ez is lehet pms tünet...
A Duphastonról eddig nem szóltál. Ez progeszteron tartalmú gyógyszer, és felnyomja a hőt. Azaz a hőgörbe a te esetedben nem a valós hormonális állapotokat jelzi, hanem csupán a gyógyszert.
A jó hír viszont az, hogy a progeszteron terhességmegtartó hormon. Ha a babád csupán az alacsony hormonszint miatt nem tudna veled maradni, ez a gyógyszer segíteni fog ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!