Fogamzásgátlót szedek, még minimum egy hét van addig, hogy megjöjjön megint. Ma egyik pillanatról a másikra tömény barna folyást vettem észre, olyan mennyiségben, hogy tampont kellett betennem. Valakivel történt valami hasonló? Mitől lehet?
Előre is köszi.
Mielőtt elkezdenétek olyan kommenteket írni, hogy miért nem megyek el inkább orvoshoz, hát azért, mert Angliában élek, és itt ameddig nincs vészhelyzet, nem foglalkoznak velem.
Több, mint fél éve szedek fogamzásgátlót! Szóval tuti nem attól van, és mostanában szúrkál a hasam is, kb. egy hete.
Igazából előfordulhat bármikor köztes vérzés a fogamzásgátló szedése alatt.
De ha bármikor volt probléma a gyógyszer szedésével kapcsolatban, tehát kimaradt vagy kimaradtak szemek vagy bármit szedtél, pl. antibiotikumot ami gyengíthette a gyógyszer hatását, akkor elképzelhető, hogy csökkent a gyógyszer hatása és azért van most vérzésed, mivel bekavarta a szervezetedet.
De ha bármi ilyen gond volt és nem alkalmaztatok kiegészítő védekezést, akkor egy terhességi tesztet sem ártana csinálni.
Köszönöm.
Kicsit igazából félek.. Mivel eddig kéthormonos fogamzásgátlót szedtem, de attól nagyon erős migrénjeim voltak. Azt abbahagytam, és felírt itt a dokim egy egyhormonost, igazábol tényleg nagyon gyenge, és kicsit félek. Tudom, hogy a beágyazódásos vérzés is ilyen.
Köszönöm a válaszodat!
Értem. Az enyémnek az a neve, hogy Cerelle. Szedtél esetleg te is ilyet?
Nem vagy terhes, a beágyazódásos vérzés nem ilyen, és nem kell kiegészítő védekezés.
Fog. gátlónál előfordul az ilyen, főleg az alacsony hormontartalmúnál. Én az első esetnél visszamennék a dokihoz, hogy ez sem vált be, de valószínűleg nem ártasz magadnak túl sokat azzal, ha te a másodiknál mész. De a másodiknál menni KELL. És akkor is menni kell, ha a tüneteid súlyosbodnak (erős vérzés, görcsök).
Rossz hír, hogy nem igazán szerencsés fog. gátlót szedni, ha migréned van vagy egyik gyógyszer kiváltotta.
De félned nem kell, nem leszel terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!